Aleks Nikolli pas seancës dëgjimore në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme Veting

Fshehu pasurinë, KPA lë në fuqi shkarkimin e Aleks Nikollit

Përjashtimi i Aleks Nikollit nga sistemi i drejtësisë mori formë të prerë të premten pas vendimit të Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, që la në fuqi vendimin e Komisioni i Pavarur i Kualifikimit të marrë thuajse 3 vjet më parë. Nikolli, ish-gjyqtar i Gjykatës së Apelit Shkodër, u shkarkua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit […]

Aleks Nikolli pas seancës dëgjimore në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme

KPA gjen probleme në vlerësimin pasuror të gjyqtarit Aleks Nikolli

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA u njoh të mërkurën më 12 korrik me pretendimet e gjyqtarit të Apelit Shkodër, Aleks Nikolli, kundër vendimit të Komisionit që e shkarkoi atë më 10 gusht 2020 për probleme në kriterin e pasurisë. Kryesuesja e trupit gjykues të KPA, Albana Shtylla sqaroi të mërkurën se pas shqyrtimit të […]

Anëtarët e Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, Mimoza Tasi, Sokol Çomo, Albana Shtylla, Natasha Mulaj dhe Rezarta Schuetz. Foto: Nensi Bogdani/ BIRN.
Analiza KPA

KPA rrëzon ‘cenimin e besimit’ për Selim Kryeziun, por e shkarkon për pasurinë

Kolegji i Posaçëm i Apelimit rrëzoi si të pabazuara konkluzionet e Komisionit për cënimin e besimit të publikut nga ana e ish-gjyqtarit të Gjykatës së Apelit Shkodër, Selim Kryezi, megjithatë e la në fuqi shkarkimin e tij për deklarim të pamjaftueshëm dhe mungesë të burimeve të ligjshme për justifikimin e pasurive. Selim Kryeziu u shkarkua […]

Gjyqtarja e Apelit Shkodër, Lindita Hoxha.
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin nga detyra të gjyqtares Lindita Hoxha

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi mbrëmjen e të mërkurës më 22 shkurt 2023 vendimin për lënien në fuqi të shkarkimit nga detyra të gjyqtares së Apelit Shkodër, Lindita Hoxha. Vendimi u mor me shumicë votash në dhomë këshillimi nga trupi gjykues i Kolegjit i kryesuar nga Natasha Mulaj, me relatore Albana Shtylla dhe […]