Gjyqtarja e Gjykatës së Posaçme të Apelit, Nure Dreni në seancën dëgjimore para KPK. Foto: Malton Dibra/LSA
Analiza KPA

Kolegji u nda në vlerësimin e pasurisë së Nure Drenit

Trupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit që shqyrtoi ankimin e ish-gjyqtares së Gjykatës së Posaçme të Apelit për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, Nure Dreni, ndaj vendimarrjes së Komisionit për shkarkimin e saj, është ndarë me qëndrime të ndryshme. Shkarkimi Drenit mbeti në fuqi me votat e kryesueses Natasha Mulaj, relatores Rezarta Schuetz […]

Gjyqtari Ardit Mustafaj pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPA Lajme Veting

Argumentet e KPA për rikthimin në detyrë të gjyqtarit Ardit Mustafaj

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi me shumicë votash më 21 shtator 2022 të prishë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin e gjyqtarit të Gjykatës së Posaçme, Ardit Mustafaj, duke e rikthyer atë në detyrë. Mustafaj u shkarkua nga detyra më 5 mars 2020 për “mungesë burimesh të ligjshme” për […]

Gjyqtarja Etleva Deda në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPA Veting

KPA u nda në vlerësimin e pasurisë së gjyqtares Etleva Deda

Gjyqtarja e Gjykatës së Posaçme të Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, Etleva Deda arriti ta mbrojë konfirmimin e saj në detyrë edhe në shkallën e dytë të vetingut. Deda u konfirmua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit më 12 qershor 2020, pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK çmoi se ajo […]

Gjyqtarja Irena Gjoka dhe përfaqësuesja e saj ligjore pas seanës në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPA

Vendimi i KPA: Roli i tërheqjes së ankimit në çështjen e Irena Gjokës

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i vlerësoi bindëse provat dhe shpjegimet e gjyqtares Irena Gjoka për burimet e pasurive që zotëron, duke i rrëzuar si të pabazuara shkaqet e ngritura në ankimin e ish-Komisionerit Publik, Darjel Sina, i cili kërkoi shkarkimin e këtij subjekti rivlerësimi. Zëvendësuesja e Sinës, komisionerja Irena Nino ndryshoi qëndrim gjatë […]

Gjyqtari Ardit Mustafaj pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Veting

KPA kthen në detyrë gjyqtarin Ardit Mustafaj

Kolegji i Posaçëm i Apelimit njoftoi të mërkurën se kishte vendosur rikthimin në detyrë të gjyqtarit të Gjykatës së Posaçme Ardit Mustafaj. Shumica në KPA arsyetoi se vendimi i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për shkarkimin e gjyqtarit ishte marrë “në vlerësim jo të saktë të faktit”. Trupa gjyqësore e udhëhequr nga Alban Shylla, me […]

Komisionerja Etleda Çiftja pas seancës në KPA | Foto: LSA
Artikull kryesor !

“Kundravajte administrative”: Anëtarja e KPK-së Etleda Çiftja shpallet e pafajshme

Gjykata e Posaçme për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, njoftoi të premten më 16 shtator vendimin për shpalljen të pafajshme të anëtares së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, Etleda Çiftja, e cila u akuzua nga SPAK për veprat penale “falsifikimi i dokumenteve’ dhe “refuzimi për deklarimin, mosdeklarimi, fshehja ose deklarimi i rremë i pasurive, interesave […]