Seance e KPK | Foto: LSA
KPK Lajme Veting

KPK përfundon vetingun e Roland Hysit pa vendim përfundimtar

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK ka vendosur më 18 shkurt 2022 të deklarojë të përfunduar procesin e vetingut për ish-gjyqtarin e Fierit Roland Hysi pa një vendim përfundimtar, për shkak se ka humbur statusin e magjistratit si pasojë e një dënimi penal të formës së prerë. Gjyqtari i Gjykatës së Fierit, Roland Hysi u […]

Gjyqtarja Adelina Zarka pas seancës dëgjimore me KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPK Vendi

KPK u nda për riçeljen e hetimit të figurës dhe profesionalizmit të gjyqtares Adelina Zarka

Komisionerët Valbona Sanxhaktari dhe Olsi Komici i konsideruan të mjaftueshme për shkarkimin mungesat financiare dhe gjendjen në kushtet e konfliktit të interesit, ndërsa kryesuesja Xhensila Pine shkon me tej duke kërkuar riçeljen e hetimit për të vlerësuar mbi mosdeklarimin e kontaktit të bashkëshortit me një person të dënuar për krim të organizuar, si dhe çmon […]