Prokurori i Pergjithshem, Olsian Cela, Inspektori i larte i drejtesise, Artur Metani, Anetari i Gjykates se Larte, Sokol Sadushi dhe Kryetarja e KLGJ, Naureda Llagami gjate nje aktiviteti te Keshillit te Larte Gjyqesor me temen "Drejt ekselences gjyqesore". Takimi u fokusua ne permiresimin e efikasitetit ne Gjykaten e Larte te Shqiperise. /r/n/r/nThe Prosecutor General, Olsian Cela, the High Inspector of Justice, Artur Metani, the Member of the High Court, Sokol Sadushi and the President of the Supreme Court, Naureda Llagami during an activity of the High Judicial Council with the theme "Towards judicial excellence". The meeting focused on the improvement of efficiency in the Supreme Court of Albania.
Artikull kryesor ! Lajme

Qeveria vendos ‘të zgjidhë qesen’ për pagat e shtuara të gjyqtarëve dhe prokurorëve

Qeveria shqiptare po përgatitet të shlyejë detyrimet e prapambetura për pagat e gjyqtarëve dhe prokurorëve me fondet e mbetura të buxhetit 2023, me anë të një akti normativ që po harton Ministria e Financave. Vendimi për kalimin e fondit të kontigjencës për shlyerjen e këtyre detyrimeve u bë i ditur në mbledhjen e fundit të […]

Trupa e KPK gjatë seancës për ish-gjyqtaren Andrea.
KPK Lajme

Ish-gjyqtarja Majlinda Andrea gëzon statusin e magjistratit edhe 6 vjet pas dënimit

Majlinda Andrea, ish-gjyqtarja e Gjykatës së Lartë e dënuar me shërbim prove për korrupsion, nuk u paraqit të hënën më 15 maj në seancën dëgjimore në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK lidhur me procesin e saj të vetingut, ndërkohë që relatimi ekspozoi mosushtrimin e kompetencave nga këshillat dhe institucionet kompetentë lidhur me statusin e […]

Këshilltari ligjor i Gjykatës Kushtetuese, Ermal Tauzi. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

KPK konfirmon në detyrë këshilltarin ligjor, Ermal Tauzi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten më 28 prill vendimin për konfirmimin në detyrë të këshilltarit ligjor të Gjykatës Kushtetuese, Ermal Tauzi. Gjatë seancës dëgjimore më 26 prill, Komisioni nuk evidentoi probleme për Tauzin në asnjë prej kritereve të rivlerësimit. Procesi i rivlerësimit për Ermal Tauzin u kryhe nga trupa e KPK […]

Këshilltari ligjor i Gjykatës Kushtetuese, Ermal Tauzi. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Këshilltari ligjor, Ermal Tauzi përballet pa telashe me vetingun

Këshilltari ligjor i Gjykatës Kushtetuese, Ermal Tauzi u përball pa probleme me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, të mërkurën më 26 prill. Ai mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës dhe profesionalizmin, si dhe nuk u evidentuan probleme në kriterin pasuror Procesi i vlerësimit për Ermal Tauzin po kryhet nga trupa e KPK e […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Ermal Tauzi – Gjykata Kushtetuese
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Ermal Tauzi – Gjykata Kushtetuese

Ermal Tauzi, këshilltar ligjor në Gjykatën Kushtetuese do të përballet të mërkurën më 26 prill me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Valbona Sanxhaktari, Alma Faskaj dhe Pamela Qirko. Ermal Tauzi ka punuar fillimisht si këshilltar ligjor pranë Kuvendit të Shqipërisë dhe prej vitit […]

Eugen Papandile, Sekretar i Përgjithshëm  i Gjykatës Kushtetuese pas seancës në KPK. Foto:BIRN
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi sanksionin 15-vjeçar për Eugen Papandilen

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të mërkurën më 19 prill vendimin për lënien në fuqi ndërprerjes së vetingut ndaj Sekretarit të Përgjithshëm të Gjykatës Kushtetuese, Eugen Papandile, si dhe të vendosjes së sanksionit që i ndalon atij rikthimin në sistemin e drejtësisë për 15 vjet. Vendimi u mor me shumicë votash nga trupi […]