Gjyqtari Pëllumb Zaimi (djathtas)pas seancës dëgjimore në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPA Veting

KPA e shkarkoi gjyqtarin Pëllumb Zaimi për cenim të besimit të publikut tek drejtësia

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi 15 dhjetor 2023 të largojë nga sistemi drejtësië gjyqtarin e Beratit, Pëllumb Zaimi, duke e përmbysur vendimarrjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin e tij në detyrë. Zaimi u konfirmua më 18 tetor 2022, pasi KPK nuk i gjeti penalizuese balancat negative për dy vite, […]

Gjyqtari Hektor Sinanaj në KPK | Foto: LSA
KPK Lajme Veting

KPK shkarkon nga detyra gjyqtarin Hektor Sinanaj

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën më 13 mars vendimin për shkarkimin nga detyra te gjyqtarit të Vlores, Hektor Sinanaj. Vendimi u mor nga trupa e KPK e kryesuar nga Xhensila Pine, me relatore Alma Faskajn dhe anëtare Pamela Qirkon. Gjatë seances dëgjimore më 11 mars, Sinanaj dha shpjegime të përmbledhura për […]

Gjyqtari Avni Sejdi
KPK Lajme Veting

KPK shkarkon gjyqtarin Avni Sejdi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të premten shkarkimin nga detyra ta gjyqtarit të Gjykatës Administrative Avni Sejdi, pas procesit të rivlerësimit për këtë gjyqtar. Sejdi nuk ishte i pranishëm në seancën e njoftimit të vendimit. Gjyqtari Avni Sejdi i Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Tiranë, u përball gjatë seancës dëgjimore me pyetje për […]

Gjyqtari Avni Sejdi
KPK Lajme Veting

Gjyqtari Avni Sejdi kundërshton problemet për pasurinë dhe profesionalizmin

Gjyqtari Avni Sejdi i Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Tiranë, u përball të hënën më 15 janar me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegimet për pamundësitë financiare në krijimin e pasurive, si dhe për probleme në kriterin profesional. Ndërkohë, ai u vlerësua pozitivisht për pastërtinë e fugurës. Procesi […]

Nga seanca dëgjimore për gjyqtarin Besnik Hoxha në KPK. Foto: Vladimir Karaj.
KPK Lajme

Gjyqtari Besnik Hoxha përballet me barrë prove në të tri kriteret e vetingut

Historia e komplikuar e një apartamenti në përdorim të gjyqtarit Besnik Hoxha dhe transaksionet me të, dukeshin sipas Komisionit të Pavarur të Kualifikimit të dyshimta. Gjatë një seance të gjatë dëgjimore në KPK, ku gjyqtari i Tiranës, Besnik Hoxha nuk ishte i pranishëm për arsye shëndetësore, avokatja e tij Antoneta Sevdari iu përgjigj një sërë […]

Foto ilustruese: Anëtarët e KPK-së pas një takimi me ambasadoren Yuri Kim në ambientet e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit në Tiranë.
Artikull kryesor ! Investigime Nyje Debati

Një sponsor privat financoi aktivitetin e KPK në një resort luksoz në Vlorë

Resorti “Marina Bay” është i ndërtuar rreth një pishine ekzotike buzë detit Jon në gjirin e Vlorës dhe njihet për luksin, kokteilet dhe festat e zhurmshme. Resorti ofron gjithashtu shërbime më pak të dukshme – mes së cilave edhe një sallë konferencash që reklamohet për takime prestigjoze dhe mbledhje të ‘shoqërisë së lartë’. Në fund […]