Prokurori Kujtim Bashaj gjatë seancës dëgjimore. Foto: Vkladimir Karaj.
Analiza KPK

Bilanci negativ financiar solli shkarkimin e prokurorit Kujtim Bashaj

Prokurori i Durrësit, Kujtim Bashaj u shkarkua nga detyra prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK më 18 tetor 2023, për probleme në kiterin e pasurisë. KPK arriti në përfundimin se Bashaj ka kyer deklarime të pasakta; se nuk ka pasur burime financiare të ligjshme për të justifikuar pasuritë; nuk i ka hequr dyshimet Komisionit […]

Prokurori Kujtim Bashaj gjatë seancës dëgjimore. Foto: Vkladimir Karaj.
KPK Lajme

Prokurori Kujtim Bashaj u përball me barrë prove për bilancet negative

Prokurori Kujtim Bashaj, u përball të premten në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit me një sërë pyetjesh të lidhura kryesisht me blerjen e një apartamenti në vitin 2005 dhe burimin e të ardhurave për këtë apartament. KPK që pas hetimit i ka kaluar Bashajt barrë prove për mbi 12 milionë lekë bilanc negativ, vuri po […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Kujtim Bashaj– Prokuroria e Durrësit
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Kujtim Bashaj– Prokuroria e Durrësit

Prokurori Kujtim Bashaj i Prokurorisë së Durrësit do të përballet të premten më 13 tetor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Olsi Komici, Valbona Sanxhaktari dhe Firdes Shuli. Kujtim Bashaj e nisi karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1998 dhe punoi fillimisht […]