Ndihmësi ligjor, Ervin Aliu gjatë seancës së dytë dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Ndihmësi ligjor, Ervin Aliu jep shpjegime për adresat e banimit

Ndihmësi ligjor pranë Gjykatës së Apelit Administrativ, Ervin Aliu u përball të martën më 21 maj gjatë një seance të dytë dëgjimore, me gjetjet e reja të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK, të konstatuara pas riçeljes së hetimit administrativ. Relatorja e çështjes, Alma Faskaj vërejti në fillim të seancës se rihaja e hetimit ishte […]

Ndihmës ligjor, Klement Kajana | Foto: BIRN
KPK Lajme

Pas vlerësimit pozitiv, KPK konfirmon në detyrë ndihmësin ligjor Klement Kajana

Ndihmësi ligjor pranë Gjykatës Administrative të Apelit Tiranë, Klement Kajana u përball të premten më 17 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur pak kohë pas një seance të shkurtër gjatë së cilës nuk u evidentuan probleme në asnjë prej kritereve të rivlerësimit, u konfirmua në detyrë. Procesi i vetingut për Kajanën u […]

Ndihmësja ligjore e PP, Klerona Meçi | Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

Ndihmësja ligjore Klerona Meçi përballet me probleme për pasurinë dhe figurën

Ndihmësja ligjore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, Klerona Meçi u përball të hënën më 15 janar me probleme në kriterin e pasurisë dhe figurës, si pasojë e mungesës së burimeve të ligjshme të babait për blerjen e një apartamenti të përdorur prej saj, si dhe mos deklarimit në formularin e kontrollit të figurës të një procedimi […]

Jurida Bajraktari pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme

Komisioneri Publik kërkon në KPA shkarkimin e Jurida Bajraktarit

Komisioneri Publik, Florjan Ballhysa i kërkoi Kolegjit të Posaçëm të Apelimit që të vendosë shkarkimin nga detyre të Ndihmëse ligjore në Gjykatën Administrative të Apelit, pasi sipas tij në një vlerësim tërësor të çështjes siubjekti ka cënuar besimin e publikut te drejtësia. “Në vlerësimin tërësor të procedurave, të lidhura në rastin konkret me kontrollin e […]

Trupa e KPK-së gjatë një seance dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

KPK ndërpret vetingun e ish-ndihmësit ligjor pas dorëheqjes

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 18 maj 2023 të ndërpresë vetingun e filluar rreth dy vjet më parë ndaj ish-ndihmësit ligjor pranë Prokurorisë së Përgjithshme, Dashamir Alsula, si dhe i ndaloi atij rikthimin në sistemin e drejtësisë për 15 vjet. Komisioni sqaron se gjatë periudhës së rivlerësimit kalimtar, Alsula ka ushtruar detyrën […]

KPK Lajme Veting

KPK ndërpret vetingun për Eugen Papandile

Komisioni u Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën më 23 nëntor vendimin për ndërprerjen e procesit të rivlerësimit për Sekretarin e Përgjithshëm të Gjykatës Kushtetuese, Eugen Papandile. Gjithashtu, u vendos ndalimi i emërimit të tij në sistemin e drejtësisë gjatë 15 viteve të ardhshme. Papandile nuk ishte i pranishëm gjatë shpalljes së vendimit. Gjatë […]