Gjyqtarja Shpëtime Pitaku pas seancës dëgjimore të mërkurën në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

KPK gjen pamundësi të mëdha financiare në pasuritë e gjyqtares Shpëtime Pitaku

Gjyqtarja e Durrësit, Shpëtime Pitaku u përball të mërkurën më 24 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, ku gjatë seancës dëgjimore që zgjati për pesë orë, u pyet dhe dha shpjegime për bilancet negative në vlera të mëdha në shumën totale 65 milionë lekë, si dhe për probleme të tjera për pasurinë, kriterin e […]

Skeda e pasurisë së deklaruar –Shpëtime Pitaku – Gjykata e Durrësit
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar –Shpëtime Pitaku – Gjykata e Durrësit

Gjyqtarja Shpëtime Pitaku e Gjykatës së Durrësit po përballet të mërkurën më 24 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Xhensila Pine, Firdes Shuli dhe Olsi Komici. Shpëtime Pitaku e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1993 dhe punon prej […]

Ndihmësja ligjore, Majlida Miska pas seancës në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Ndihmësja ligjore, Majlida Miska konfirmohet në detyrë

Ndimësja ligjore pranë Gjykatës Administrative të Apelit, Majlida Miska u konfirmua në detyrë të hënën më 24 qershor nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK, pas një seance dëgjimore të shkurtër, kur nuk u evidentuan probleme në asnjë prej kritereve të rivlerësimit kalimtar, atij të pasurisë, pastërtisë së figurës dhe profesionalizmit. Procesi i vetingut për […]

Prokurori Dritan Nushi | Foto: Edmond Hoxhaj
Analiza KPK Veting

KPK u nda në vlerësimin e pasurisë së prokurorit Dritan Nushi

Prokurori i Tiranës, Dritan Nushi u konfirmua në detyrë më 31 janar, pasi shumica e trupës së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK konkludoi se ai kishte arritur nivel të besueshëm për pasurinë e figurën dhe nivel kualifikues për profesionalizmin. Dy komisionerët në shumicë, kryesuesja Firdes Shuli dhe relatori Olsi Komici shprehen se konkluduan për […]

Prokurori Valentin Preçi pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme Veting

Komisioneri Publik kërkon shkarkimin e prokurorit Valentin Preçi

Komisioneri Publik Florian Ballhysa ankimoi të premten vendimin e Komsionit të Pavarur të Kualifikimit, për të konfirmuar në detyrë prokurorin Valentin Preçi. Komisioneri i kërkon Kolegjit të Posaçëm të Apelimit që të ndryshojë vendimin e KPK-së dhe të vendosë për shkarkimin e Preçit, që sipas ankimit është gjetur me probleme në të tre kriteret e […]