KPK duke shpallur një vendim | Foto : LSA
KPK Veting

KPK e përfundon vetingun për Tom Dedajn pa një vendim përfundimtar

Tom Dedaj ka qenë subjekt rivlerësimi për shkak të funksionit të tij si prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Dibër dhe për këtë arsye i është nënshtruar procesit të vetingut në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK. Gjatë hetimit administrativ për prokurorin Dedaj, Komisioni ka konstatuar se në ngarkim të këtij subjekti, ish-Prokuroria […]

Prokurori i Dibrës Shkëlzen Cena, pas vendimit të KPK. Foto:BIRN
Analiza Artikull kryesor Analiza KPA Vendi

KPA: Prokurori Shkëlzen Cena cënoi besimin e publikut tek drejtësia

Kolegji i Posaçëm i Apelimit i vlerëson të drejta pjesën më të madhe të shkaqeve të ngritura nga Komisioni për shkarkimin e prokurorit të Dibrës Shkëlzen Cena, duke konkluduar mungesë burimesh për krijimin e pasurive, si dhe veprime e mosveprime që cënojnë besimin e publikut tek drejtësia.