Anëtarët e Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, Mimoza Tasi dhe Sokol Çomo. Foto: Nensi Bogdani/ BIRN.
Analiza KPA Veting

Kolegji e gjeti të drejtë shkarkimin e prokurores Rozeta Qirjaqi për problemet e pasurisë dhe figurës

Kolegji e la në fuqi shkarkimin nga detyra të prokurores së Apelit Korçë, Rozeta Qirjaqi, duke i rrëzuar si të pabazuara dhe të pakuptimta thuajse të gjitha shkaqet e ngritura prej saj në ankimin kundër vendimit të Komisionit, lidhur me aspektin procedural, për pasurinë dhe pastërtinë e figurës. Qirjaqi u shkarkua nga detyra më 8 […]

Prokurorja e Apelit të Korçës Rozeta Qirjaqi pas vendimit të KPK. Foto:Vladimir Karaj
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e ish-prokurores Rozeta Qirjaqi

Kolegji i Posaçëm të Apelimit, KPA njoftoi mbrëmjen e të enjtes më 20 prill vendimin për lënien në fuqi të shkarkimit nga detyra të ish-prokurores së Apelit Korçë, Rozeta Qirjaqi. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupi gjykues i Kolegjit i kryesuar nga Sokol Çomo, me relatore Rezarta Schuetz dhe anëtare Albana Shtylla, Mimoza […]

Prokurorja Irma Balli pas vendimit të KPK-së që e rikthen në detyrë. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

Prokurorja Irma Balli rikthehet në sistemin e drejtësisë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të hënën më 23 janar 2023, vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurores së Apelit të Korçës, Irma Balli, duke rrëzuar vendimarrjen e katër viteve më parë për shkarkimin nga detyra të këtij subjekti rivlerësimi. Irma Balli u shkarkua fillimisht nga KPK më 19 shkurt 2019, pasi u […]