Prokurorja e Apelit të Korçës Rozeta Qirjaqi pas vendimit të KPK. Foto:Vladimir Karaj
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e ish-prokurores Rozeta Qirjaqi

Kolegji i Posaçëm të Apelimit, KPA njoftoi mbrëmjen e të enjtes më 20 prill vendimin për lënien në fuqi të shkarkimit nga detyra të ish-prokurores së Apelit Korçë, Rozeta Qirjaqi. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupi gjykues i Kolegjit i kryesuar nga Sokol Çomo, me relatore Rezarta Schuetz dhe anëtare Albana Shtylla, Mimoza Tasi e Natasha Mulaj, pas përfundimit të gjykimit të ankimit të Qirjaqit në dhomë këshillimi.

Rozeta Qirjaqi u shkarkua prej Komisionit më 8 korrik 2020 pasi u konkluduan probleme në kriterin e pasurisë dhe atë të figurës.

Rozeta Qirjaqi e filloi karrierën në sistemin e drejtësisë në fillim të viteve ’90 dhe punoi si prokurore në Prokurorinë e Korçës. Në vitin 2008, ajo u emërua prokurore e Apelit të Korçës, detyrë që e kreu deri para vendimit të KPK më 8 korrik 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *