Prokurori i Apelit të Vlorës, Pelivan Malaj pas seancës së dytë dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme

KPA përfundon pa vendim vetingun e prokurorit Pelivan Malaj

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi të martën më 14 maj vendimin për ndëprerjen e vetingut të ish-prokurorit Pelivan Malaj pa një vendim përfundimtar, me argumentin se objekti dhe qëllimi i këtij procesi ëshë bërë i pamundur. Kjo vendimarrje vjen pasi Këshilli i Lartë i Prokurorisë, KLP vendosi më 17 prill që të nxirrte […]

Prokurori Enrik Haxhiraj duke dalë nga seanca në KPK | Foto : Edmond Hoxhaj/BIRN
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e Enrik Haxhiraj

Kolegji i Posaçëm i Apelimit njoftoi të premten se kishte vendosur në dhomë këshillimi të linte në fuqi vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për shkarkimin nga detyra të Prokurorit të Apelit të Vlorës Enrik Haxhiraj. Një trupë e përbërë nga Natasha Mulaj kryesuese, Albana Shtylla relatore, Mimoza Tasi, Rezarta Schuetz, Sokol Çomo anëtarë, […]

Trupa e KPK për prokuroren Violeta Shkurtaj, (nga e majta) Xhensila Pine, Firdes Shuli, Olsi Komici. Foto:BIRN
KPK Lajme Vendi

Skënder Damini u dorëhoq pasi i kaloi barra e provës për pasurinë

Gjyqtari i Apelitr Vlorë, Skënder Damini u dorëhoq nga detyra kur Komisioni i kaloi barrën e provës vetëm për kriterin e pasurinë, kriterin e vetëm për të cilin u përmbyll hetimi administrativ afro 3-vjeçar. Damini refuzoi të dëgjohej në seancë dëgjimore dhe kërkoi pushimin e hetimit me qëllim shmangien e sanksionit që e ndalon të […]

Prokurori Enrik Haxhiraj duke dalë nga seanca në KPK | Foto : Edmond Hoxhaj/BIRN
Analiza KPK Vendi

Prokurori Enrik Haxhiraj rezultoi me mungesa të mëdha për krijimin e pasurive

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konkludon se prokurori i Apelit Vlorë, Enrik Haxhiraj ka kryer pasaktësi të përsëritura në deklarimin e burimeve të krijimit të pasurive, që kanë sjellë mospërfshirjen në analizën financiare të gjendjeve cash të pretenduara prej tij gjatë hetimit administrativ. Haxhiraj ka rezultuar në pamundësi financiare për një pjesë të investimeve të […]