Ndihmësja ligjore, Klerona Meçi pas seancës së dytë dëgjimore.  Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Rihapja e hetimit për Klerona Meçin nuk sjell ndryshime në konstatimet e KPK

Ndihmësja ligjore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, Klerona Meçi u përball të premten më 5 prill me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK në një seancë të dytë dëgjimore, ku u parashtruan gjetjet dhe shpjegimet lidhur me konstatimet pas riçljes së hetimit më 15 janar. Në seancën e parë dëgjimore Meçi dha shpjegime për problemet në […]

Kryetarja e KLGJ, Naureda Llagami dhe ai i KLP-së, Alfred Balla gjatë një aktiviteti. Foto: LSA.
Artikull kryesor ! Lajme

Shtesa e pagës, Qeveria miraton 1 miliardshin e parë për gjyqtarët e prokurorët

Kjo shumë është më pak se gjysma e shumës totale të përllogaritur nga ministria e Financave dhe shkon vetëm për 4 institucione të drejtësisë, përkatësish Prokurorinë e Përgjithshme, Këshillin e Lartë Gjyqësor, Këshillin e Lartë të Prokurorisë dhe Prokurorinë e Posaçme, SPAK. “Ky akt normativ ofron percaktimin e nevojshëm në nen për të autorizuar lëvrimin […]

Prokurorja Flora Çela pas vendimit të KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPK Veting

Mangësitë në aftësinë për hetuar sollën pezullimin njëvjeçar të prokurores Flora Çela

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 17 tetor 2023 të pezullojë nga detyra për një vit prokuroren e Vlorës, Flora Çela dhe e riktheu atë për një trajnim në Shkollën e Magjistraturës. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupa e KPK e kryesuar nga Lulzim Hamitaj, me relatore Brunilda Bekteshin dhe anëtare […]

Prokurori Kujtim Luli në seancën dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme Veting

KPA mbyll shqyrtimin gjyqësor për prokurorin Kujtim Luli

Kolegji i Posaçëm i Apelimit dëgjoi të hënën për disa orë kundërshtimet e prokurorit Kujtim Luli ndaj ankimit të Komisionerit Publik që kërkon prishjen e vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit dhe shkarkimin e tij nga detyra. Prokurori Luli foli gjatë në seancë, por kryesisht me intonacion të ulët dhe nuk u dëgjua qartë. […]

Trupa e Kolegjit të Posaçëm të Apelimit gjatë një procesi. Foto: Nensi Bogdani/ BIRN.
KPA Lajme

KPA lë në fuqi vendimin për ish-këshilltaren ligjore, Ornela Xhembulla

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi të enjten më 27 korrik lënien në fuqi të vendimit të Komisionit për ndërprerjen e vetingut të ish-ndihmëses ligjore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, Ornela Xhembulla, si dhe të sanksionit që i ndalon asaj rikthimin në sistemin e drejtësisë për 15 vjet. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga […]

Prokurori Kujtim Luli në seancën dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme

KPA rrëzon kërkesën e prokurorit Kujtim Luli për pavlefshmëri të ankimit të komisionerit publik

Kërkesa e prokurorit Kujtim Luli për të mbyllur proceduralisht ankimin ndaj vendimit të konfirmimit të tij në detyrë përmes pretendimit se një prej komisionerëve publikë ka qenë në kushtet e konfliktit të interesit në çastin e ankimimit, u hodh poshtë nga trupa gjykuese e KPA-së të martën, duke vijuar për rrjedhojë me pretendimet e palëve. […]