Prokurori Elio Mazreku pas seancës në KPK. Foto:BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurori Elio Mazreku përballet me barrë prove për ligjshmërinë e pasurisë

Prokurori i Tiranës Elio Mazreku u përball të martën pasdite në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit me barrë prove për ligjshmërinë e të ardhurave të familjes së tij. Sipas analizës financiare të KPK ai rezultonte me një bilanc negativ prej 22.8 milion lekësh, për shkak të mungesës së provave për ligjshmërinë të një sërë llogarish […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Elio Mazreku– Prokuroria e Tiranës
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Elio Mazreku– Prokuroria e Tiranës

Prokurori Elio Mazreku i Prokurorisë së Tiranës do të përballet të martën më 21 nëntor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Brunilda Bekteshi, Roland Ilia, Pamela Qirko. Elio Mazreku e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 2000 dhe punon prej […]

Prokurori Sokol Malaj (djathtas) dhe avokati i tij, Julian Mërtiri pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Vladimir Karaj.
Analiza

Aksionet në kompaninë e transportit të naftës sollën shkarkimin e Sokol Malajt

Prokurori i Tiranës Sokol Malaj u shkarkua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, pasi trupa e KPK që hetoi rastin arsyetoi se ai kishte cënuar besimin e publikut te drejtësia. Në vendimin e zbardhur Komisioni sqaron se Malaj ishte shkarkuar kryesisht për shkak të mbajtjes së një marrëdhënie aktive me kompaninë në zotërim të tij. […]