Prokurorja Rita Gjati (majtas)  dhe avokatja Evrikli Kolovani duke dalë nga KPA | Foto: Edmond Hoxhaj
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e prokurores Rita Gjati

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shpalli të mërkurën më 5 qershor vendimin për lënien në fuqi të shkarkimit nga detyra të prokurores së Kukësit, Rita Gjati. Megjithëse disa prej konkluzioneve të Komisionit nuk janë konstatuar të pabazuara, Kolegji konkludoi se Gjati rezulton të ketë kryer deklarim të pamjaftueshëm për pasurinë dhe figurës. Ndërkohë, problemet […]

Ndihmësja ligjore e PP, Klerona Meçi | Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon me shumicë ndihmësen ligjore Klerona Meçi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të martëm konfirmimin në detyrë të ndihmëses ligjore pranë Prokurorisë së Përgjithshme Klerona Meçi. Meçi u përball në KPK me dy seanca dëgjimore kryesisht lidhur me probleme të gjetura në kriterin e pasurisë dhe figurës. Megjithatë KPK ka arsyetuar se dyshimet mbi mungesën e burimeve të ligjshme të babait […]

Prokurori Julian Zonja pas seancës dëgjimore me KPK.
KPK Lajme

Prokurori Julian Zonja përballet me vetingun

Prokurori Julian Zonja i Prokurorisë së Tiranës u përball të hënën më 15 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për një bilanc negativ të konstatuar në pagesën e një pjese të çmimit të një apartamenti; për informacionet e Drejtorisë së Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar si dhe […]