Gjyqtari Hektor Sinanaj në KPK | Foto: LSA
KPK Lajme Veting

KPK shkarkon nga detyra gjyqtarin Hektor Sinanaj

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën më 13 mars vendimin për shkarkimin nga detyra te gjyqtarit të Vlores, Hektor Sinanaj. Vendimi u mor nga trupa e KPK e kryesuar nga Xhensila Pine, me relatore Alma Faskajn dhe anëtare Pamela Qirkon. Gjatë seances dëgjimore më 11 mars, Sinanaj dha shpjegime të përmbledhura për […]

Gjyqtari pranë Gjykates së Rrethit Gjyqësor Tirane, Kreshnik Omari, | Foto : LSa
Analiza KPA Veting

KPA e gjeti të drejtë shkarkimin e Kreshnik Omarit për deklarim të pamjaftueshëm të pasurisë

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA e gjeti të drejtë shkarkimin e gjyqtarit të Gjykatës së Tiranës, Kreshnik Omari për deklarim të pamjaftueshëm të pasurisë, si dhe konfirmoi pamundësinë financiare dhe dyshimet e ngritura për fshehje pasurie në emër të prindërve. Në vendimin e arsyetuar të KPA analizohen shkaqet e ngritura në ankim prej Omarit, […]

Prokurori i Fierit Dorian Tafilaj dhe djali i tij Eldi Tafilaj pas seancës dëgjimore në KPK. Foto:BIRN
KPK Lajme Veting

KPK shkarkon prokurorin Dorian Tafilaj

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të enjten vendimin e shkarkimit të prokurorit të Fierit Dorian Tafilaj. Tafilaj u përball më 27 dhjetor me barrë prove për pamundësitë financiare të konstatuara në vite. Tafilaj kundërshtoi gjetjet duke këmbëngulur se kishte vërtetuar se i mbulon pasuritë dhe shpenzimet me burime të ligjshme. Tafilaj u paraqit në […]

Prokurori i Fierit Dorian Tafilaj dhe djali i tij Eldi Tafilaj pas seancës dëgjimore në KPK. Foto:BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurori Dorian Tafilaj kundërshton analizën financiare të Komisionit

Prokurori i Fierit, Dorian Tafilaj u përball të mërkurën me 27 dhjetor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime më së shumti për pamundësitë financiare të konstatuara në vite, duke këmbëngulur se kishte vërtetuar se i mbulon pasuritë dhe shpenzimet me burime të ligjshme. Tafilaj u paraqit në seancë […]

Gjyqtari i Apelit të Tiranës, Andi Civici dhe avokatja Irena Reso para KPK-së.
Analiza KPA Veting

KPA i gjeti të drejta konkluzionet e Komisionit për shkarkimin e Andi Civicit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA i ka gjetur të pabazuara shkaqet e ngitura nga ish-gjyqtari i Apelit të Tiranës, Andi Civici ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin e tij nga detyra. Në vendimin e arsyetuar të Kolegjit paastrohen arsyetimet për rrëzimin e shkaqeve me natyrë procedurale dhe atyre të […]