Prokurori Ylli Bashaj pas një seance në KPK. Foto: LSA.
KPA Lajme

KPA tërhiqet të marrë vendim për prokurorin Ylli Bashaj

Komisionerja Publike, Irena Nino deklaroi të premten më 26 janar në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit se u qëndronte shkaqeve të ankimit të ngritura ndaj vendimit të Komisionit për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Tiranës Ylli Bashaj dhe kërkoi shkarkimin e këtij të fundit me pretendimin se nuk arrin nivel të besueshëm në kriterin […]

Prokurori Ylli Bashaj pas një seance në KPK. Foto: LSA.
KPA Lajme Veting

Komisioneri Publik mbështet opinionin e ONM ndaj prokurorit Ylli Bashaj

Komisionerja Publike Irena Nino tha të premten në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit se mbështeste opinionin e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, në çështjen ndaj prokurorit Ylli Bashaj. Në një qëndrim të detajuar Nino theksoi se “Në vlerësimin e vëzhguesit ndërkombëtar, Komisioneri Publik ka paraqitur ankimin kundër vendimit të Komisionit, bazuar në Rekomandimin e ONM-së dhe […]

Seanca e prkurorit Ylli Bashaj në KPA | Foto: Vladimir Karaj
KPA Lajme

KPA urdhëron Komisioneren Publike të mbaj qëndrim mbi gjetjen e ONM-së

Kolegji i Posaçëm i Apelimit (KPA) mori vendim të ndërmjetëm për të urdhëruar Komisioneren Publike që të dalë me qëndrim sa i përket një gjetje të Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit (ONM) në çështjen ndaj prokurorit Ylli Bashaj. Gjetja e ONM u paraqit në seancën e mëparshme dhe që siç u përmblodh nga palët të hënën, […]

Prokurori Ylli Bashaj pas një seance në KPK. Foto: LSA.
KPA Lajme

Kolegji shtyn seancën ndaj Ylli Bashajt pas gjetjes së re nga ONM

Seanca në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, për shqyrtim e ankimit të Komisionerit Publik ndaj konfirmimit në detyrë të prokurorit Ylli Bashaj u shty të mërkurën, pasi Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit paraqiti një gjetje të re. Prokurori Bashaj kërkoi kohë që të njihej me këtë pretendim dhe trupa e KPA e shtyu seancën për në […]

Prokurori Ylli Bashaj, pas seancës në KPK. Foto:Malton Dibra/LSA
KP Lajme Veting

Komisionerja Publike ankimon vendimin e KPK për prokurorin Ylli Bashaj

Pas rekomandimit të Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit, ONM dorëzuar institucionit të Komisonerëve Publikë lidhur me vendimarrjen e Komisionit për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Tiranës Ylli Bashaj, Komisionerja Irena Nino ushtroi ankim pranë Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, të mërkurën më 12 korrik. Nino çmon se rrethanat e rezultuara nga hetimi administrativ i Komisionit […]