Analiza Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

KPK konfirmoi me “nivel minimal kualifikues” në kriterin profesional prokurorin Besnik Muçi

Prokurori i Krimeve të Rënda Besnik Muçi u konfirmua, ndërsa KPK konsideroi të parëndësishme disa pasaktësi në deklarimin e pasurisë dhe mospërputhje të të ardhurave në shuma të vogla. Muçi megjithatë u vlerësua me “nivel minimal” kualifikimi në kriterin profesional, ndërsa iu gjetën të meta proceduriale në dosjet që kishte hetuar.

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit Lajme

Konfirmimi i gjyqtarit Artur Malaj konsiderohet “i pajustifikueshëm” nga ONM

Vëzhguesit ndërkombëtarë besojnë se gjyqtari Malaj është pronari “de facto” i një vile 3-katëshe në Vlorë dhe kontribues i aseteve në emër të familjarëve. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit kritikohet gjithashtu se nuk mori parasysh informacionet e DSIK për “kontakte të papërshtatshme” dhe dokumente të denoncuesve.

Analiza Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

KPK shkarkoi prokurorin Bujar Hoti, për “veprime të paligjshme e fshehje pasurie”

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit renditi 19 shkelje të prokurorit të Apelit në Durrës Bujar Hoti, sa i përket kriterit të pasurisë, përfshi përfitimin e 4 mijë metrave tokë arë si bujk, në një kohë kur ishte prokuror. Hoti u shkarkua për veprime të përsëritura fiktive në transaksionet me apartamentet dhe pamjaftueshmëri deklarimi e burimesh […]

Analiza Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Kontratat fiktive për kredi, “kurthi” që solli shkarkimin e Ervin Metallës

KPK e cilësoi gjykatësin e Apelit të Tiranës Ervin Metalla të papërshtatshëm për detyrën, ndërsa vlerësoi se një seri kontratash fiktive dhe përfitimi i një kredie të butë të pamerituar, binin ndesh me figurën dhe etikën e gjyqtarit, bazuar edhe në shtjellimet që i ishin bërë rreth këtij subjekti nga Gjykata Europiane për të Drejtat […]

Komisioneri Publik Lajme

Komisioneri Publik kërkon shkarkimin e Zaganjorit: “Shmangu tatimet, nuk justifikon pasurinë”

Komisioneri Publik vendosi të apelojë vendimin për konfirmimin në detyrë të kreut të Gjykatës së Lartë Xhezair Zaganjori, duke i kërkuar Kolegjit të Posaçëm të Apelimit shkarkimin e tij. Bazuar në vërejtjet e ONM-së dhe gjetjet e tij, Komisioneri thotë se, ndryshe nga KPK, doli në përfundmin se Zaganjori ngel në kriterin e pasurisë dhe […]