Gjatës seancës dëgjimore në KPK, ndaj gjyqtarit Arben Vrioni. Foto:Vladimir Karaj/BIRN
Artikull kryesor Lajme KPK Lajme Vendi

Bilanci negativ 9.3 milion lekë dhe transaksionet vënë në vështirësi gjyqtarin Arben Vrioni

KPK rrëzoi si të pabazuara pretendimet e Vrionit për të shtyrë procesin, ndërsa tha se atij i mungonin burimet e ligjshme financiare dhe se disa transaksione ishin të dyshimta; ndërkohë, subjekti kundërshtoi gjetjet dhe kërkoi hapje të hetimit për dy kriteret e tjera. 

Gjyqtari i Kushtetueses, Besnik Muçi pas vendimit të shkarkimit nga KPA. Foto: Malton Dibra/LSA
Artikull kryesor ! Faqja e pare Korrupsioni KPA Lajme

Shkarkohet nga Kolegji, por Besnik Muçi refuzon të njohë vendimin e vetingut

Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi shkarkimin nga detyra të anëtarit më të ri të Gjykatës Kushtetuese, Besnik Muçi për problemet me pasurinë. Me një interpretim alternativ, Muçi tha se KPA nuk ka kompetencë ta shkarkojë atë si anëtar të Gjykatës Kushtetuese, duke u bërë gjyqtari i parë që refuzon të njohë vendimin e vetingut.