Bashkëshortët Zegjine dhe Theodhori Sollaku para fillimit të seancës në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Foto: LSA
Korrupsioni KPK Lajme Vendi

Gjyqtarja Zegjine Sollaku përballet me probleme për justifikimin e pasurisë

Gjyqtarja e Apelit të Tiranës, Zegjine Sollaku u mbrojt nga bashkëshorti i saj, Theodhori Sollaku, i cili pretendoi se të gjitha transaksionet ishin kryer prej tij dhe se kishin burime të ligjshme –ndërsa Komisioni i nxorri me 7 milionë lekë minus për të justifikuar investimet në pasuritë e paluajtshme.

Seanca degjimore perprokurorin Dritan Marku
KPK Lajme Vendi

KPK ngre dyshime se prokurori Dritan Marku fabrikoi dokumente për justifikimin e pasurive

Sipas Komisionit të Pavarur të Kualifikimit duket se prokurori i Vlorës, Dritan Marku ka cënuar besimin e publikut tek drejtësia në nënshkrimin e një kontrate kapari dhe një kontratë shitje për një apartament në Vlorë, këtë të fundit pa praninë e palës blerëse, me qëllim justifikimin e burimeve financiare për krijimin e pasurive të mëvonshme.