Skeda e pasurisë së deklaruar –Blerta Hamza – Prokuroria e Shkodrës
Korrupsioni KPK Skeda Vendi

Skeda e pasurisë së deklaruar –Blerta Hamza – Prokuroria e Shkodrës

Prokurorja Blerta Hamza e Prokurorisë së Shkodrës do të përballet të hënën me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Skeda grafike tregon pasurinë e deklaruar të subjektit.Prokurorja Blerta Hamza e Prokurorisë së Shkodrës do të përballet të hënën më 5 korrik me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Brunilda Bekteshi, Firdes Shuli dhe Suela Zhegu.

Blerta Hamza përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2016 dhe pas një periudhe stazhi në Pogradec u emërua prokurore në Prokurorinë e Shkodrës, ku vazhdon ta ushtrojë funksionin.

Prej vitit 2020, Hamza punon edhe si eksperte për monitorimin e SPAK dhe Gjykatës së Posaçme me lejen e Këshillit të Lartë të Prokurorisë.

Analiza e pasurisë është një ndër tre shtyllat e rivlerësimit për prokurorët, së bashku me kontrollin e figurës dhe vlerësimin e aftësive profesionale. Skeda grafike e mëposhtme paraqet ndryshimin e pasurisë së deklaruar nga prokurorja Blerta Hamza në vitet 2015-2016.

Skeda e pasurisë së prokurores Blerta Hamza.

Në deklarimin për herë të parë në vitin 2015, prokurorja Blerta Hamza deklaronte pasuri me vlerë 840 mijë lekë, ndërsa në fund të vitit 2016, pasuria e saj kap vlerën e 1.2 milionë lekëve.

Ajo zotëron në fund të vitit 2016 kursime në cash prej 1.2 milionë lekësh dhe 740 lekë likujditete bankare.

Të ardhurat për periudhën deklaruese janë 1 milion lekë dhe burojnë në 100% të tyre nga paga si prokurore.

Përveç analizës për rritjen/uljen e pasurisë, strukturën e aseteve dhe të ardhurave, ky raport paraqet dhe kontrollin aritmetik/logjik të deklarimeve të subjektit si dhe “flamujt e kuq’ që identifikohen gjatë kontrollit. Nga kontrolli aritmetik/logjik për 2 vite të deklarimit, asnjë prej deklaratave nuk rezultoi me probleme.

Deklarata Para Fillimit të Detyrës

Deklarata e vitit 2015

Deklarata e vitit 2016

Për më shumë dokumente vizitoni databazën tonë dokumente.reporter.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *