Rivlerësimi i gjyqtares Regleta Panajoti, e cila mungoi ne seance | Foto : Vladimir Karaj
Artikull kryesor ! KPK Lajme Në Fokus

Rivlerësimi i Regleta Panajotit, KPK ngre pikëpyetje mbi pasurinë dhe profesionalizmin

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ngriti pikëpyetje mbi mundësitë financiare të gjyqtares së Tiranës Regleta Panajoti, njëkohësisht kandidate për në Gjykatën Kushtetuese, ndërsa një denoncim u vu në dukje si problem në kriterin e aftësive profesionale. Panajoti dha shpjegime mbi pasurinë, duke kundërshtuar gjetjet e KPK dhe kërkoi të konfirmohej.

Prokurori i Prokurorise e Pergjithshme, Arqile Koca, duke dale nga nje seance e Komisionit te Pavarur te Kualifikimit, KPK, i cili ka nisur sot seancen degjimore me te. Koca po kalon ne procesin e rivleresimit kalimtar, i njohur ndryshe si procesi i vettingut, i cili do te hetoje pasurite e tij.		/r/n/r/nProsecutor at the General Prosecutor's Office Arqile Koca, leaves after a hearing session of the Independent Qualification Commission, IQC. Koca is undergoing the process of revaluation, also known as vetting process, that will investigate the assets, figure and personal skills.
Analiza Artikull kryesor ! Artikull kryesor Analiza KPK Në Fokus

KPK: Prokurori Arqile Koça cënoi besimin te drejtësia

Në vendimin e KPK-së për prokurorin e Prokurorisë së Përgjithshme, Arqile Koça, trupi gjykues vendosi t’i konsideronte deklarimet e pasakta dhe të pamjaftueshme në formularin periodik të ILDKPKI, si provë me te njëjtën rëndësi sa dhe deklarimet e pasakta e të pamjaftueshme në deklaratën veting.