LAJME > Komisioneri Publik

ONM kërkon rihetimin e gjyqtarit Gerd Hoxha për pasurinë dhe profesionalizmin

July 8, 2021
Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit konstaton pamundësi financiare për krijimin e pasurive dhe ngre dyshime për fshehjen e një automjeti në emër të babait. Gjithashtu kërkohet rivlerësim i thelluar edhe për aspektin profesional, veçanërisht për vendimarrjet si anëtar i KLD. Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit rekomandoi të enjten ankimimin e vendimit të…

Mbyllja e vetingut për Shkëlqim Mirin shkon në Kolegj

May 10, 2021
Komisioneri Publik, Darjel Sina thekson se KPK ka dhënë arsyetime të ndryshme në dy çështje të ngjashme dhe kërkon ndërhyrjen e Kolegjit të Posaçëm të Apelimit. Komisioneri Publik, Darjel Sina ankimoi të hënën vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për ndërprerjen e procesit të rivlerësimit për ish-gjyqtarin e Apelit…

Komisioneri Publik ankimon vendimin e KPK për gjyqtaren Marinela Osmani

May 7, 2021
Bazuar në rekomandimin e ONM-së, Komisioneri Publik, Florian Ballhysa i kërkon Kolegjit të Posaçëm të Apelimit që të vlerësojë nëse zgjidhja e çështjes për gjyqtaren Marinela Osmani do të jetë e ndryshme nga ajo e bashkëshortit. Komisioneri Publik, Florian Ballhysa njoftoi të premten se ka kryer ankim kundër vendimit të…

Komsioneri Publik ankimon vendimin për konfirmimin e gjyqtares Iliba Bezati

May 5, 2021
Komisioneri Publik, Florian Ballhysa vlerëson se konkluzionet e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit që vendosi të konfirmojë në detyrë gjyqtaren e Apelit Vlorë, Iliba Bezati nuk bazohen në një hetim të plotë. Ai i kërkon Kolegjit që të vlerësojë ligjshmërinë e dhurimeve në vlera të konsiderueshme që kanë shërbyer për…

“Vendime kontradiktore’, ONM kërkon apelimin e Marinela Osmanit

April 22, 2021
Vëzhguesit ndërkombëtarë theksojnë se çështjet e dy bashkëshortëve Osmani janë identike, por vendimet të ndryshme – duke i kërkuar komisionerëve që ta dërgojnë çështjen për interpretim në Kolegj. Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit e quajti kontradiktor vendimin e KPK-së për konfirmimin në detyrë të gjyqtares Marinela Osmani dhe i kërkoi komisionerëve…

Komisioneri Publik apelon pas rekomandimit, prokuroren Lindita Male dhe gjyqtaren Elbana Lluri

April 14, 2021
Komisioneri Publik i kërkoi Kolegjit të Posaçëm të Apelimit të rihetonte çështjet ndaj prokurores Lindita Male (Ziguri) dhe gjyqtaren Elbana Lluri, pas rekomandimit të ONM-së se hetimi i KPK kishte qenë i paplotë. Komisioneri Publik Florian Ballhysa njoftoi apelimin në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit të vendimeve të konfirmimit për…

ONM kërkon rihetim pasuror për gjyqtaren Elbana Lluri dhe ish-bashkëshortin e saj

April 1, 2021
Vëzhguesit ndërkombëtarë ngrenë pikëpyetje mbi analizën financiare të kryer nga KPK dhe kërkojnë që pasuritë e gjyqtares Elbana Lluri dhe ish-bashkëshortit të saj, Gerd Hoxha t’i nënshtrohen një hetimi tërësor nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit. Gjyqtarja e Apelit të Tiranës, Elbana Lluri u konfirmua në detyrë më 2 shkurt,…

ONM kritikon vendimin e KPK për prokuroren Lindita Ziguri

March 31, 2021
Vëzhguesit ndërkombëtarë e konsiderojnë të paqartë arsyetimin e KPK-së për aktivitetin privat të bashkëshortit të subjektit si dhe disa hua të marra –duke kërkuar që çështja të rivlerësohet në mënyrën e duhur në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit i kërkoi Komisionerit Publik që të ankimojë vendimin…

Komisioneri Publik kërkon në Apel shkarkimin e prokurorit Kujtim Luli

February 24, 2021
Komisioneri Publik i kërkon Kolegjit të Posaçëm të Apelimit që të rrëzojë vendimin e KPK-së dhe të shkarkojë prokurorin Kujtim Luli “për deklarim të pamjaftueshëm dhe të pasaktë të pasurisë”. Komisioneri Publik njoftoi të mërkurën se kishte ankuar në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit vendimin e Komisionit të Pavarur të…
1 2 3 4 5 6