Pas dy vitesh pension, KPK mbyll vetingun për dy gjyqtare

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit Lajme
Dy vjet pasi KLD konstatoi se gjyqtareve Myriban Mullai dhe Drita Velia i ka mbaruar statusi magjistratit, KPK ka marrë vendimin për t’i ndërprerë procesin e vetingut.

Pas dy vitesh pension, KPK mbyll vetingun për dy gjyqtare

Pas dy vitesh pension, KPK mbyll vetingun për dy gjyqtare
Gjyqtaret Etleda Çiftja, Xhensila Pine dhe Valbona Sanxhaktari gjatë një seance dëgjimore. Foto:LSA

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të mërkurën mbylljen e procesit të vetingut për gjyqtaren pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Kukës, Drita Velia dhe gjyqtaren e Gjykatës së Apelit Durrës, Myriban Mullaj.

Në dy vendimet e publikuara në faqen zyrtare KPK-së thuhet se procesi për dy magjistratet ndërpritet për shkak se të dyja kishin mbushur moshën e pensionit, duke lënë kështu detyrën.

Sipas KPK-së, vendimi për mbarimin e statusit të magjistratit të gjyqtares Drita Velia për shkak të mbushjes së moshës për pension e ka marrë Këshilli i Lartë i Drejtësisë më datë 10 shkurt 2017, pasi mbushte moshën e pensionit më datë 29 nëntor të por atij viti. Ndërsa më datë 17 nëntor 2017, KLD ka marrë vendim për mbarimin e statusit të gjyqtares së Gjykatës së Apelit Durrës, Myriban Mullaj, pasi ajo mbushte moshën e pensionit më datë 29 nëntor 2017.

KPK arsyeton në të dyja vendimet se me daljen në pension të subjekteve, procesi i rivlerësimit nuk mund të vazhdohej.

“Organi publik deklaron të përfunduar procedurën administrative pa një vendim përfundimtar për çështjen, kur objekti për të cilin kishte nisur procedura apo qëllimi i tij është bërë i pamundur,” shkruhet në vendimet e KPK-së të marra nga trupa gjykuese e përbërë nga Pamela Qirko kryesuese, Lulzim Hamitaj relator dhe Etleda Çiftja anëtare.