Trupa gjyqësore e Kolegjit të Posaçëm të Apelimit gjatë një seance. Foto: Nensi Bogdani/ BIRN.
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e ish-prokurorit Avni Kraja

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi mbrëmjen e të hënës më 23 tetor, vendimin për lënien në fuqi të shkarkimit nga detyra të ish-prokurorit të Tiranës, Avni Kraja. Vendimi u mor në mënyrë unanime nga trupi gjykues i Kolegjit, i kryesuar nga Albana Shtylla, me relatore Ina Ramën dhe anëtarë Mimoza Tasin, Rezarta Schuetz […]

Prokurori Avni Kraja në KPK | Foto : LSA
Analiza Artikull kryesor Analiza KPK Vendi

Prokurori Avni Kraja me balanca negative të mëdha dhe deklarim të pamjaftueshëm për pasurinë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konstaton se prokurori i Tiranës, Avni Kraja nuk ka qenë bashkëpunues gjatë procesit të vetingut dhe ka tentuar të zvarrisë procesin me kërkesa të njëpasnjëshme. Deklarimet e pasakta dhe të pamjaftueshme për krijimin e pasurive sollën pamundësi financiare në vlera të mëdha për krijimin e tyre.

Prokuror i Tiranës, Avni Kraja | Foto : LSA
KPK Lajme Vendi

Bilanci negativ prej 14 milionë lekësh vë në pozitë të vështirë prokurorin Avni Kraja

Në përballje e radhës me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, prokurori i Tiranës Avni Kraja u vu përballë dyshimeve se nuk justifikonte me burime të ligjshme 14 milionë lekë shpenzime dhe probleme me deklarimet vjetore e ato për llogari të vetingut. Kraja kërkoi rihapje hetimi në dy kriteret e tjera.