Anëtarët e Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, Mimoza Tasi dhe Sokol Çomo. Foto: Nensi Bogdani/ BIRN.
Analiza KPA Veting

Kolegji e gjeti të drejtë shkarkimin e prokurores Rozeta Qirjaqi për problemet e pasurisë dhe figurës

Kolegji e la në fuqi shkarkimin nga detyra të prokurores së Apelit Korçë, Rozeta Qirjaqi, duke i rrëzuar si të pabazuara dhe të pakuptimta thuajse të gjitha shkaqet e ngritura prej saj në ankimin kundër vendimit të Komisionit, lidhur me aspektin procedural, për pasurinë dhe pastërtinë e figurës. Qirjaqi u shkarkua nga detyra më 8 […]

Ish-gjyqtarja Brunilda Malo | Foto: LSA
Analiza KPA Veting

KPA e gjeti të drejtë shkarkimin e Brunilda Malo (Orhani) për deklarim të pamjaftueshëm të pasurisë

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA ka gjetur gjatë shqyrtimit të ankimit të ish-gjyqtares së Apelit Korçë, Brunilda Malo(Orhani) se Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK nuk e ka kryer kontrollin për pasurinë në përputhje me legjislacionin për vetingun e magjistratëve, me qëllim verifikimin e mundësisë së subjektit dhe të personave të lidhur për të […]

Gjyqtarja e Apelit Korçë, Brunilda Malo. Foto:E.Hoxha/BIRN
KPA Kultura Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e Brunilda Malos

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi mbrëmjen e të mërkurës vendimin për lënien në fuqi të vendimarrjes së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për shkarkimin nga detyra të ish-gjyqtares së Apelit të Korçës, Brunilda Malo. Në njoftimin e KPA-së thuhet se trupi gjykues i përbërë nga Natasha Mulaj kryesuese, Albana Shtylla relatore dhe anëtarë Ina […]

Gjyqtari i Gjykatës së Apelit Korçë Olsi Xhavella, pas seancës dëgjimore. Foto:BIRN
Korrupsioni KPK Lajme Vendi

KPK: Gjyqtari Olsi Xhavella nuk provoi dot burimin e pasurive

Në vendimin e arsyetuar, Komisioni i Paravarur i Kualifikimit thotë se gjyqtari i Apelit të Korçës, Olsi Xhavella nuk arriti të provojë ligjshmërinë e parave të përfituara nga nëna dhe vëllai në emigracion, si dhe mundësinë e prindërve të bashkëshortes për vlerën e “prikës”, që janë përdorur si burime për krijimin e pasurive.

Gjyqtarja Etleva Temo duke dalë nga seanca publike e KPK | Foto : Edmond Hoxhaj/BIRN
Analiza KPK Vendi

KPK: Gjyqtarja Etleva Temo gjykoi në konflikt interesi

Vendimi i arsyetuar i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për gjyqtaren e Apelit Korçë, Etleva Temo, evidenton gjykimin e dhjetëra çështjeve në kushtet e konfliktit të interesit me palë ndërgjyqëse me të cilat kishin pasur marrdhënie financiare, ndërkohë mungesa e burimeve për krijimin e pasurive dhe disa transaksione fiktive në shit-blerjen e makinave vulosën shkarkimin […]