Foto arkive - seancë gjyqësore në KPA.
Analiza KPK Veting

KPA: Kërkesat e Petrit Aliajt u përdorën si instrument për zvarritjen e vetingut

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA e gjeti të drejtë vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin nga detyra të ish-gjyqtarit të Apelit të Vlorës, Petrit Aliaj për probleme të shumta në kriterin e pasurisë dhe për sjelljen e tij gjatë procesit të rivlerësimit. Ndërkohë, një nga anëtaret e trupit gjykues të […]

Kolegji i Posaçëm i Apelimit gjatë një seance.
KPA Lajme Veting

Kolegji rrëzon ankimin e ish-gjyqtarit Skënder Damini

Kolegji i Posaçëm i Apelimit i çmon të pabazuara shkaqet e ngritura nga ish-gjyqtari i Apelit të Vlorës, Skënder Damini në ankimin e tij kundër vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK që ndëpreu vetingun e këtij subjekti rivlerësimi pas dorëheqjes së tij, si dhe i hoqi të drejtën e rikthimit në sistemin e […]

Seanca e prokurores Manjola Kajana në KPA | Foto : E. Hoxhaj
KPA Lajme Veting

KPA rrëzon ankimin e Skënder Daminit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të premten të lërë në fuqi vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për ndërprerjen e vetingut për ish-gjyqtarin e Apelit Vlorë, Skënder Damini si dhe ndalimin e rikthimit të tij në sistemin e drejtësisë, pas dorëheqjes së tij. Në njoftimin e Kolegjit thuhet se vendimarrja për rrëzimin […]