Gjyqtari Taulant Tafa pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: BIRN.
KPK Lajme Veting

KPK shkarkon me shumicë votash gjyqtarin Taulant Tafa

Gjyqtari Taulant Tafa i Gjykatës së rrethit Gjyqësor Elbasan u shkarkua të hënën me shumicën e votave të  trupës së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK, që kreu rivlerësimin e tij. Tafa, ndaj të cilit u zhvilluan dy seanca dëgjimore, nuk qe i pranishëm gjatë shpalljes që u ndoq nga mbrojtësi i tij Rezart Kthupi. […]

Seanca e prokurorit Bilbil Mete ne KPA
KPA Lajme Veting

KPA lë në fuqi shkarkimin e gjyqtarit Sulejman Kurti

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA njoftoi mbrëmjen e të martës më 29 mars vendimin për lënien në fuqi të shkarkimit nga detyra të ish-kryetarit të Gjykatës së Elbasanit, Sulejman Kurti. Në njoftim thuhet se trupi gjykues i Kolegjit i kryesuar nga Sokol Çomo, me relatore Albana Shtyllën dhe anëtarë Ina Ramën, Mimoza Tasin e […]

Gjyqtari Ramazan Avdiu në KPK | Foto : Edmond Hoxhaj
Analiza KPK Vendi

KPK u nda në rivlerësimin e gjyqtarit Ramazan Avdiu

Shumica e trupit gjykues të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit konkludon se gjyqtari i Elbasanit, Ramazan Avdiu ka vepruar si tregtar në disa huadhënie ndër vite dhe ngre dyshime se me këto veprime ai ka krijuar një skemë për justifikimin e të ardhurave duke cënuar besimin e publikut tek drejtësia. Në mendimin e pakicës thuhet […]