Gjyqtari Rexhep Karaj pas seancës në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
Analiza KPA

Kolegji gjen shkelje në vetingun e Rexhep Karajt, por lë në fuqi shkarkimin

Ish-gjyqtari i Matit, Rexhep Karaj u shkarkua nga detyra prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK më 25 nëntor 2021, pasi u konkludua se ai nuk justifikoi pasuritë, si dhe nuk ishte treguar bashkëpunues gjatë hetimit administrativ, duke bërë shpesh deklarime kontradiktore për mungesën e burimeve financiare. Karaj ju drejtua Kolegjit të Posaçëm të Apelimit […]

Gjyqtari Rexhep Karaj pas seancës në KPA. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme Veting

Rexhep Karaj paraqet në KPA kundërshtimet ndaj hetimit pasuror të KPK

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA shqyrtoi në seancë publike të mërkurën më 29 mars 2023 ankimin e kryer nga gjyqtari i Matit, Rexhep Karaj kundër vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin e tij. Karaj u paraqit në Kolegj me djalin e tij, Ardian Karaj, për të cilin sqaroi se ishte […]