Qendra e Tiranës e fotografuar me dron | Foto: Xhemali Moku/BIRN
Artikull kryesor ! Investigime

‘Hendek skandaloz’: Qeveria i shet pallatet e konfiskuara 10 herë më lirë se tregu

Të dielën e 25 gushtit 2019, Fluturimi izoloi soletën dhe sistemoi ballkonet e shtëpisë në Kamëz – një godinë 4-katëshe ku jeton me familjen e tij dhe atë të vëllait. Pjesë e punimeve ishte dhe një mbulesë për depon e ujit në tarracë. Të nesërmen, ndërsa betoni ishte ende i lagur dhe skelat ende të […]

Gjyqtari Dritan Caka pas vendimit nga KPK. Foto:Vladimir Karaj/BIRN
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon në detyrë gjyqtarin Dritan Caka

Gjyqtari i Gjykatës së Tiranës, Dritan Caka u konfirmua në detyrë të martën nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK, pas një seance dëgjimore pa probleme. Caka iu nënshtrua procesit të rivlerësimit në të tri kriteret. Gjatë seancës dëgjimore Caka dha shpjegime për dy barra prove në kriterin e pasurisë dhe dy gjetje të tjera […]

Nga seanca e shpalljes së vendimit për gjyqtarin Besnik Hoxha në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Gjyqtari Besnik Hoxha konfirmohet me shumicë votash

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të enjten më 18 maj vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtarit të Tiranës, Besnik Hoxha. Vendimi u mor me shumicë votash nga trupa e KPK e kryesuar nga Valbona Sanxhaktari, me relator Lulzim Hamitajn dhe anëtare Genta Tafa Bungo. Ashtu, si gjatë seancës dëgjimore të zhvilluar të […]