Prokurorja e prokurorisë së Rrehtit Gjyqësor Tiranë, Mirela Zavalani, datë 13 qershor 2023. Foto: BIRN
KP Lajme

Konfirmimi i prokurores Mirela Zavalani ankimohet në Kolegj

Komisionerja Publike, Irena Nino ankimoi të enjten më 27 korrik vendimarrjen Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për konfirmimin në detyrë të prokurores Mirela Zavalani. Sipas Ninos, vendimi i Komisionit nuk është në pajtueshmëri të plotë me gjendjen e fakteve dhe provave të administruar në fashikull, për krijimin e bindjes se subjekti i rivlerësimit arrin […]

Prokurorja e Tiranës Mirela Zavalani pas seancës së konfirmimit. Foto: Vladimir Karaj/BIRN
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon në detyrë prokuroren Mirela Zavalani

Prokurorja Mirela Zavalani e Prokurorisë së Tiranës u konfirmua në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit të enjten në 15 qershor. Trupa e përbërë nga Olsi Komici, Xhensila Pine dhe Lulzim Hamitaj, vendosi pas një seance dëgjimore pa probleme të konfirmojë në detyrë Zavalanin. Në rastin e prokurores së Prokurorisë së Tiranës, Mirela Zavalani […]

Prokurorja e prokurorisë së Rrehtit Gjyqësor Tiranë, Mirela Zavalani, datë 13 qershor 2023. Foto: BIRN
KPK Lajme Veting

Prokurorja Mirela Zavalani përballet me vetingun e pasurisë së vjehrrit

Procesi i rivlerësimit kalimtar ka për qëllimin kontrollin e magjistratëve bazuar në tre kritere, përfshirë pastërtinë e figurës, pasurinë dhe profesionalizmin. Në rastin e prokurores së Prokurorisë së Tiranës, Mirela Zavalani gjetjet e hetimit administrativ të KPK-së, të bëra publike gjatë seancës dëgjimore të mbajtur të martën, u fokusuan kryesisht tek pasuria e vjehrrit të […]

Skeda e pasurisë së deklaruar –Mirela Zavalani– Prokuroria e Tiranës
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar –Mirela Zavalani– Prokuroria e Tiranës

Prokurorja Mirela Zavalani e Prokurorisë së Tiranës do të përballet të martën më 13 qershor me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Olsi Komici, Xhensila Pine dhe Lulzim Hamitaj. Mirela Zavalani e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1999 si oficere […]