Këshilli i Lartë i Prokurorisë gjatë mbledhjes së të hënës. Foto: Edmond Hoxhaj.
Lajme

Prokurori Rifat Kojku heq dorë nga statusi i magjistratit

Këshilli i Lartë i Prokurorisë, KLP vendosi të hënën më 10 korrik të deklarojë të përfunduar statusin e mabgjistratit për prokurorin e Dibrës, Rifat Kojku, pas kërkesës së këtij të fundit. Anëtarja e Komisionit të Zhvillimit të Karrierës në KLP, Eloida Goxhi kërkoi në fillim të seancës plenare të hënën që të futej në rendin […]

Prokurori Urim Buci pas shpalljes së vendimit. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme Veting

Komisioneri Publik ankimon vendimin për prokurorin Urim Buci

Komisionerja Irena Nino i kërkoi të martën Kolegjit të Posaçëm të Apelimit të shqyrtojë edhe një herë çështjen ndaj prokurorit të Dibrës Urim Buci dhe të vendosë shkarkimin e tij. Në ankimin e paraqitur dhe mbështetur kryesisht në qëndrimin e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit Nino thotë se “subjekti i rivlerësimit nuk arrin nivel të besueshëm […]

Prokurori Urim Buci (majtas) pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KP Lajme

ONM rekomandon ankimin në Kolegj të prokurorit Urim Buci

Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit, ONM rekomandon Institucionin e Komisionerëve Publikë të ankimojnë vendimin e konfirmimit në detyrë të Prokurorit të Dibrës, Urim Buci, duke e konsideruar arsyetimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për pasuritë të gabuar dhe të pasaktë. Urim Buci u konfirmua me shumicë votash më 27 prill 2023, ndërkohë që tre […]

Prokurori Petrit Hysa pas seancës dëgjimore me KPK-në. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Petrit Hysa përballet me barrë prove për pasurinë dhe profesionalizmin

Prokurori Petrit Hysa i Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë u përball të hënën më 22 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për bilancet ngative në krijimin e pasurive, për dyshimet e ngritura lidhur me burimet e krijimit, si dhe për disa çështje në aspektin profesional për të […]