Prokurorja Fahrie Gjana | Foto : Edmond Hoxhaj
Analiza KPK Veting

KPK: Fahrije Gjana përfitoi kredi të butë kundër ligjit dhe fshehu një apartament

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli më 28 janar vendimin për shkarkimin nga detyra të drejtueses së Prokurorisë së Kukësit, Fahrije Gjana Vata pasi u konkludua se kishte kryer deklarim të pasaktë e të pamjaftueshëm të pasurisë; se kishte kryer veprime fiktive me qëllim fshehjen e pasurive; se kishte përfituar një kredi me kushte […]

Prokurorja Fahrije Gjana pas vendimit te shkarkimit nga KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

Fahrije Gjana shkarkohet nga detyra

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të premten vendimin për shkarkimin nga detyra të prokurores së Kukësit, Fahrije Gjana (Vata). Sipas Komisionit, pas shqyrtimit të provave dhe shpjegimeve u konkludua se nuk kishte vend për riçeljen e hetimit administrativ për dy kriteret e tjera, pastërtinë e figurës dhe profesionalizmin dhe vendimarrja për shkarkimin u […]

Prokurorja Fahrie Gjana | Foto : Edmond Hoxhaj
KPK Veting

Prokurorja Fahrije Gjana përballet me problem të shumta për pasurinë

Prokurorja e Kukësit, Fahrije Gjana (Vata) u përball të mërkurën gjatë seancës dëgjimore në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit me një listë të gjatë problemesh për pasurinë, ndër të tjera dhe me dyshime për fshehjen e një apartamenti e garazhi në Tiranë; mbi vërtetësinë e një dokumenti të dorëzuar prej saj për justifikimin e burimeve […]

Skeda e pasurisë së deklaruar –Fahrije Gjana – Prokuroria e Kukësit
Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar –Fahrije Gjana – Prokuroria e Kukësit

Prokurorja Fahrije Gjana (Vata) e Prokurorisë së Kukësit do të përballet të mërkurën më 26 janar me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Firdes Shuli, Valbona Sanxhaktari dhe Olsi Komici. Fahrije Gjana (Vata) e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 2003 […]

Prokurorja e Kukësit, Rita Gjati në KPK. Foto: LSA
Analiza KPK Vendi

KPK: Prokurorja Rita Gjati nuk e kundërshtoi dot barrën e provës në të tre kriteret

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit i konsideron jo bindëse pretendimet e subjektit, për burimet e pasurisë, kontaktet e papërshtatshme me një person të përfshirë në krimin e organizuar dhe problemet për profesionalizmin, pasi nuk përputhen me deklarimet e mëparshme të saj dhe provat e siguruara gjatë hetimit administrativ.