Prokurori Bledar Maksuti pas shpalljes së vendimit nga KPK. Foto: LSA
Analiza KPA Veting

KPA u nda në vlerësimin e prokurorit Bledar Maksuti

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA e përmbysi vendimmarrjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për shkarkimin e prokurorit të Tiranës, Bledar Maksuti lidhur gjetjet në kriterin e pasurisë, duke e rikthyer atë në detyrë me votat e tre prej pesë anëtarëve të trupit gjykues. Shumica e përbërë nga kryesuesja Albana Shtylla, me relatore […]

Skeda e deklaruar e pasurisë - Saimir Hysa - Prokuroria e Tiranës
Skeda

Skeda e deklaruar e pasurisë – Saimir Hysa – Prokuroria e Tiranës

Të hënën në mëngjes, prokurori Saimir Hysa do të përballet me gjetjet e hetimit administrativ të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK në seancë dëgjimore publike. Trupa gjyqësore e KPK-së e cila do të vendosë për rivlerësimin e prokurorit të Tiranës përbëhet nga Roland Ilia, Pamela Qirko dhe Brunilda Bekteshi.  Hysa ka një karrierë të […]

Prokurori Bledar Bejko pas seancës në KPA. Foto:Edmond Hoxhaj/BIRN
KPA Lajme Veting

KPA mbyll hetimin gjyqësor për prokurorin Bledar Bejko

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të hënën më 19 qershor të administrojë si prova dokumentacionin e tre çështjeve të denoncuara nga publiku ndaj prokuorit të Durrësit Bledar Bejko, pas konfirmimit të këtij të fundit në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, si dhe u mbyll hetimi gjyqësor. Prokurori Bledar Bejko u konfirmua në […]

Prokurori Ylli Bashaj, pas seancës në KPK. Foto:Malton Dibra/LSA
KPK Lajme Veting

KPK konfirmoi në detyrë prokurorin Ylli Bashaj

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të mërkurën konfirmimin në detyrë të prokurorit të Tiranës Ylli Bashaj. Gjatë seancës dëgjimore Bashaj u përball në KPK me pyetje kryesisht mbi koherencën dhe vërtetësinë e një kontrate për blerjen e një shtëpie në vitin 2000. Nga hetimi administrativ i trupës së kryesuar nga Lulzim Hamitaj, me anëtare […]

Prokurori Ylli Bashaj, pas seancës në KPK. Foto:Malton Dibra/LSA
KPK Lajme Veting

Problemet me një kontratë shit-blerje vënë në vështirësi prokurorin Ylli Bashaj

Prokurori i Tiranë Ylli Bashaj i tha Komisionit të Pavarur të Kualifikimit të hënën se ai e vlerësonte procesin e rivlerësimit të gjyqtarëve dhe prokurorëve, por këmbënguli se ai nuk do të kishte kërkuar edhe sot kontrata noteriale për huatë e marra nga të afërm. “Ata më besojnë mua dhe unë u besoj atyre”, tha […]

Ylli Bashaj, prokuror, pasuria
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Ylli Bashaj – Prokuroria e Tiranës

Të hënën në mëngjes në orën 10:00, prokurori i Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë, Ylli Bashaj do të përballet në seancë publike, me gjetjet e hetimit administrativ të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK. Ky hetim administrativ është udhëhequr nga komisionerët e KPK-së, Lulzim Hamitaj, Valbona Sanxhaktari dhe Genta Tafa Bungo. Bashaj ka një karrierë […]