Prokurorja Rita Gjati (majtas)  dhe avokatja Evrikli Kolovani duke dalë nga KPA | Foto: Edmond Hoxhaj
KPA Lajme Veting

Prokurorja Rita Gjati kundërshton vendimin e KPK për shkarkimin e saj

Prokuroria e Kukësit, Rita Gjati e shkarkuar nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK më 19 mars 2021 për probleme në të tre kriteret e rivlerësimit, paraqiti të hënën më 27 maj në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, KPA, shkaqet e ankimit të saj kundër largimit nga detyra. Ajo pretendoi shkelje të rënda procedurale në […]

Fatmir Mediu në SPAK | Foto: LSA
Artikull kryesor ! Lajme

Në procesin ndaj Mediut, debatohet mbi akt-ekspertimin e amerikanëve për shkaqet e shpërthimit në Gërdec

Ish-ministri i Mbrojtjes, Fatmir Mediu dhe dy përfaqësuesit e tij ligjorë, avokatët Henrik Ligori dhe Ardian Visha, paraqitën gjatë seancës gjyqësore të mërkurën më 24 prill kundërshtimet e tyre lidhur me akt ekspertimet e paraqitura nga SPAK më parë lidhur me shkaqet e zjarrit që shkaktoi ngjarjen tragjike në vitin 2008 në Gërdec, ku humbën […]

Viza amerikane
Lajme

Mashtrim përmes Instagramit; falsifikonin aplikimet për vizë amerikane

Prokuroria e Tiranës dhe Policia e Shtetit njoftuan ditën e enjte arrestimin e gjashtë shtetasve shqiptarë të cilët u përfshinë në një skemë mashtrimi të aplikimit dhe marrjes së vizave amerikane. “Departamenti i Policisë Kriminale, nëpërmjet Njësisë Speciale të njohur si ‘Joint Shield’, në bashkëpunim të ngushtë me Ambasadën e Shteteve të Bashkuara në Tiranë […]

Ndihmësja ligjore e PP, Klerona Meçi | Foto: Edmond Hoxhaj
KPK Lajme Veting

Ndihmësja ligjore Klerona Meçi përballet me probleme për pasurinë dhe figurën

Ndihmësja ligjore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, Klerona Meçi u përball të hënën më 15 janar me probleme në kriterin e pasurisë dhe figurës, si pasojë e mungesës së burimeve të ligjshme të babait për blerjen e një apartamenti të përdorur prej saj, si dhe mos deklarimit në formularin e kontrollit të figurës të një procedimi […]

Skeda e pasurisë së deklaruar - Julian Zonja – Prokuroria e Tiranës
KPA Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Julian Zonja – Prokuroria e Tiranës

Prokurori Julian Zonja i Prokurorisë së Tiranës do të përballet të hënën më 15 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Firdes Shuli, Lulzim Hamitaj dhe Xhensila Pine. Julian Zonja përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2004 dhe u emërua prokuror […]

Prokurorja Eriselda Bala pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Vladimir Karaj.
KPK Veting

KPK shkarkon me shumicë votash prokuroren Eriselda Bala

Komisioni i Pavarur i Kaluafikimit njoftoi të enjten se kishte vendosur shkarkimin e prokurores së Tiranës Eriselda Bala, pas hetimit në të tri kriteret e rivlerësimit. Kryesuesja e trupës Suela Zhegu tha se vendimi i shkarkimit ishte marrë me shumicë votash. Veç Zhegut në trupën që hetoi Balën ishin Brunilda Bekteshi relatore dhe Firdes Shuli […]