Trupa gjyqësore e Kolegjit të Posaçëm të Apelimit gjatë një seance. Foto: Nensi Bogdani/ BIRN.
Analiza KPA Veting

KPA: Prokurori Avni Kraja nuk përmbushi kushtet për të arritur nivel të besueshëm për pasurinë

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA e ka gjetur të bazuar në ligj dhe në prova vendimmarrjen e Komisionit për shkarkimin e prokurorit të Tiranës, Avni Kraja për probleme në kriterin e pasurisë, duke i rrëzuar pretendimet e ngritura në ankimin e tij në aspektin procedural, si dhe për pasurinë, kriterin e vetëm për të […]

KPK duke njoftuar vendimin për prokurorin Përparim Vukaj. Foto:Vladimir Karaj/BIRN
Analiza

KPK: Përparim Vukaj ndërmorri hapa për të fshehur pasuritë

Prokurori i Lezhës, Përparim Vukaj u shkarkua nga detyra prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK më 10 korrik 2017, pasi u konkludua se nuk kishte shpjeguar bindshëm burimin e ligjshëm të pasurive të tij; se kishte ndërmarrë hapa për t’i fshehur ato; si dhe kishte kyer deklarim të pamjaftueshëm në këtë kriter. Vendimi u […]

Nga seanca e shpalljes së vendimit për gjyqtarin Besnik Hoxha në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Gjyqtari Besnik Hoxha konfirmohet me shumicë votash

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të enjten më 18 maj vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtarit të Tiranës, Besnik Hoxha. Vendimi u mor me shumicë votash nga trupa e KPK e kryesuar nga Valbona Sanxhaktari, me relator Lulzim Hamitajn dhe anëtare Genta Tafa Bungo. Ashtu, si gjatë seancës dëgjimore të zhvilluar të […]