Ndihmës ligjor, Klement Kajana | Foto: BIRN
KPK Lajme

Pas vlerësimit pozitiv, KPK konfirmon në detyrë ndihmësin ligjor Klement Kajana

Ndihmësi ligjor pranë Gjykatës Administrative të Apelit Tiranë, Klement Kajana u përball të premten më 17 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur pak kohë pas një seance të shkurtër gjatë së cilës nuk u evidentuan probleme në asnjë prej kritereve të rivlerësimit, u konfirmua në detyrë. Procesi i vetingut për Kajanën u […]

Prokurori i Tiranës Saimir Hysa pas vendimit të konfirmimit nga KPK. Foto:BIRN
KPK Lajme Veting

KPK konfirmon dhe dërgon për inspektim prokurorin Saimir Hysa

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit njoftoi të enjten konfirmimin në detyrë të prokurorit të Tiranës Saimir Hysa. Trupa e KPK që kreu rivlerësimin e prokurorit Hysa, e kryesuar nga Roland Ilia, me relatore Brunilda Bekteshin dhe anëtare Pamela Qirkon, njoftoi edhe se kishte vendosur dërgimin e dy çështjeve të hetuara prej Hysës për vlerësim nga […]

Prokurori Saimir Hysa duke u larguar nga seanca dëgjimore
KPK Lajme Veting

Prokurori Saimir Hysa jep shpjegime për pasurinë dhe profesionalizmin

Prokurori i Tiranës, Saimir Hysa u përball të hëhën më 7 gusht me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegimet për gjetjet dhe barrat e provës në kriterin e pasurisë dhe profeisonalizmit. Ndërkohë, ai mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës. Procesi i vetingut për prokurorin Hysa po kryhet nga […]

Trupa e KPK gjatë seancës për ish-gjyqtaren Andrea.
KPK Lajme

Ish-gjyqtarja Majlinda Andrea gëzon statusin e magjistratit edhe 6 vjet pas dënimit

Majlinda Andrea, ish-gjyqtarja e Gjykatës së Lartë e dënuar me shërbim prove për korrupsion, nuk u paraqit të hënën më 15 maj në seancën dëgjimore në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK lidhur me procesin e saj të vetingut, ndërkohë që relatimi ekspozoi mosushtrimin e kompetencave nga këshillat dhe institucionet kompetentë lidhur me statusin e […]

Anëtarët e Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Alfred Balla, Tartar Bazaj dhe Nurihan Seiti gjatë një mbledhjeje të KLP-së. Foto: LSA
Artikull kryesor ! Artikull kryesor Investigime Investigime Në Fokus

Hije nepotizmi dhe konflikti interesi në ‘qeverinë e re’ të drejtësisë

Tre anëtarë të Këshillit të Lartë të Prokurorisë akuzohen për ‘konflikt të rëndë interesi’ në vendimmarrjen e tyre për promovimin e prokurores Elisabeta Imeraj në mars të këtij viti, pasi kishin punësuar më parë familjarët e tyre në administratën e Prokurorisë së Tiranës. Të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë se në kohën e votimit […]