Ish-drejtuesja e Prokurorisë së Krimeve të Renda, Donika Prela në seancën e parë në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Foto :LSA
Artikull kryesor Lajme KPA Lajme Në Fokus

KPA shkarkon Donika Prelën për mungesë burimesh financiare dhe fshehje pasurie

Kolegji i Posaçëm i Apelimit arriti në përfundimin se prokurorja Donika Prela nuk justifikoi burimet financiare që kanë shërbyer për blerjen e një apartamenti në Tiranë dhe krijimin e një depozite 4.5 milionë lekë. Mungesë burimesh u konstatuan edhe për shumën 25 mijë euro që bashkëshorti i subjektit e kanë dhënë hua, për të cilën […]

Prokurori i prokurorisë së Tiranës Kolë Hysenaj | Foto : Vladimir Karaj
Artikull kryesor Lajme KPK Lajme Në Fokus

Barra e rëndë e provës; Kol Hysenaj përballet me probleme në të tre kriteret e vetingut

KPK i kaloi barrën e provës prokurorit të Tiranës për një sërë problemesh në deklarimin e pasurive – përfshirë mosdeklarimin të kursimeve, të gjendjes ‘cash’ dhe bilance negative në vite që shkonin deri në 26 milion lekë, një raport negativ nga DSIK dhe sqarime për tre denoncime. Hysenaj mohoi problemet dhe kërkoi të konfirmohej në […]