Gjyqtari i Gjykatës së Tiranës, Gerd Hoxha pas seancës në Kolegj. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPA Lajme Veting

KPA shkëmben aktet për gjyqtarët Gerd Hoxha dhe Elbana Lluri

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të premten më 6 maj që në funksion të shqyrtimit të ankimit të Komisionerit Publik ndaj vendimit të konfirmimit në detyrë të gjyqtarit të Tiranës, Gerd Hoxha, të marrë aktet nga fashikujt e çështjes së ish-bashkëshortes së tij, gjyqares së Apelit Tiranë, Elbana Lluri. Njësoj Kolegji vendosi dhe […]

Prokurori Arian Ndoja pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: LSA
KPK Lajme Veting

Kontaktet e papërshtatshme, KPK shkarkon prokurorin Arian Ndoja

Prokurori i Durrësit Arian Ndoja u shkarkua të premten nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, pas rivlerësimit në dy prej kritereve. Gjatë seancës dëgjimore trupa e përbërë nga Olsi Komici kryesues, Xhensila Pine anëtare dhe Firdes Shuli relatore vunë në dukje lidhjet e Ndojës me të paktën dy persona që u cilësuan me precedentë penalë […]

Prokurori Emror Kasaj pas seancës së dytë dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

“Le të shkojë ku të shkojë”: Qëndrimi i prokurorit Emror Kasaj në KPK

Prokurori i Gjirokastrës, Emror Kasaj u përball për herë të dytë me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit më 5 maj lidhur me problemet në kriterin e figurës dhe profesionalizmit. Në fillim të seancës, kryesuesja Xhensila Pine sqaroi se ishte pranuar kërkesa e prokurorit Kasaj e paraqitur në seancën e mëparshme më 17 mars për riçeljen […]

Trupa e KPK-së gjatë një seance dëgjimore. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Gjyqtarja Anila Capo largohet me dorëheqje nga drejtësia

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK ka vendosur të mërkurën më 4 maj të ndërpresë procesin e rivlerësimit për gjyqtaren e Tiranës, Anila Capo për shkak të dorëheqjes së saj, si  dhe i ka hequr asaj të drejtën për t’u riemëruar në sistemin e drejtësisë për një periudhë 15-vjeçare. Në vendimin e arsyetuar të KPK […]

Gjyqtarja Irena Gjoka dhe avokatja Romina Zano, pas seancës në KPA. Foto:Vladimir Karaj/BIRN
KPA Veting

KPA shtyn seancën për gjyqtaren Irena Gjoka pas ndërrimit të Komisionerit Publik

Kolegji i Posaçëm i Apelimit pranoi të enjten kërkesën e Komisionerit Publik Florian Ballhysa për të shtyrë seancën ndaj gjyqtares së Gjykatës së Posaçme Irena Gjoka. Ballhysa tha në fillim të seancës se kishte nevojë të njihej me dosjen që ishte ankimuar nga ish-kolegu i tij Dariel Sina, i cili prej të mërkurës është anëtar […]

Gjyqtari i pezulluar, Guximtar Boçi pas seancës në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Guximtar Boçi jep shpjegime për audio-përgjimin dhe pasuritë

Gjyqtari Guximtar Boçi, i pezulluar prej vitit 2016 pas publikimit të një audio-skandali, u përball të mërkurën 4 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK ku gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime më së shumti për audio-regjistrimin dhe për një apartament në Tiranë në pronësi të bashkëshortes, pasuri për të cilën ajo deklaron se zotëron […]