Skeda e pasurisë së deklaruar Emiljano Ruli – Gjykata Administrative e Tiranës
KPK Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar Emiljano Ruli – Gjykata Administrative e Tiranës

Gjyqtari Emiljano Ruli i Gjykatës Administrative të Tiranës do të përballet të mërkurën më 11 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Valbona Sanxhaktari, Olsi Komici dhe Xhensila Pine. Emiljano Ruli përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2006 dhe u emërua […]

KPK shkarkon gjyqtarin Guximtar Boçi
KPK Lajme Veting

KPK shkarkon gjyqtarin Guximtar Boçi

Gjyqtari Guximtar Boçi, i pezulluar prej vitit 2016 pas publikimit të një audio-skandali, u shkarkua të martën nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK. Procesi i tij i vetingut u krye nga trupa e kryesuar nga Brunilda Bekteshi, me relator Lulzim Hamitajn dhe anëtare Suela Zhegun. Në cilësinë e vëzhguesit ndërkombëtar ishte i pranishëm Tonci […]

KPA i cilëson abuzive kërkesat e Bujar Memisë për shtyrje të seancës
KPA Lajme

KPA i cilëson abuzive kërkesat e Bujar Memisë për shtyrje të seancës

Kur pritej që Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA të njihej me konkluzionet përfundimtare lidhur me ankimin e prokurorit të Krujës, Bujar Memia kundër vendimit të Këshillit të Lartë të Prokurorisë për shkarkimin e tij, ankuesi dhe përfaqësuesi i tij ligjor paraqitën një sërë kërkesash, që u konsideruan prej trupës gjykuese si abuzive dhe me […]

Gjyqtarja Enkeleda Kapedani pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

KPK shtyn për të dytën herë seancën për gjyqtaren Enkeleda Kapedani

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit nuk arriti as këtë të hënë të zhvillonte një seancë dëgjimore me gjyqtaren e Gjykatës së Elbasanit Enkeleda Kapedani. Kapedani, që ishte ftuar në seancën e tretë dëgjimore që prej nëntorit 2021, i kishte dërguar KPK një raport shëndetësor që tregonte pamundësi të paraqitej në seancë. Trupa e kryesuar nga […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Marsida Frashëri – Prokuroria e Shkodrës
KPK Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Marsida Frashëri – Prokuroria e Shkodrës

Prokurorja Marsida Frashëri e Prokurorisë së Rrethit Shkodër do të përballet të martën më 10 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Lulzim Hamitaj, Genta Tafa Bungo dhe Valbona Sanxhaktari. Marsida Frashëri përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2010 dhe pas […]