Gjyqtari Emiljano Ruli pas seancës dëgjimore me KPK. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme Veting

Gjyqtari Emiljano Ruli përballet me probleme të pasurisë

Gjyqtari Emiljano Ruli i Gjykatës Administrative të Tiranës u përball të mërkurën me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK, kur gjatë seancës dëgjimore dha shpjegime për barrën e provës që i kishte kaluar për mungesë burimesh në kriterin e pasurisë si dhe për gjendjen e konfliktit të interesit. Ruli pretendoi në seancë se kishte arritur […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Esmeralda Ndoci – Prokuroria e Shkodrës
KPK Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Esmeralda Ndoci – Prokuroria e Shkodrës

Prokurorja Esmeralda Ndoci e Prokurorisë së Shkodrës do të përballet të enjten më 12 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Xhensila Pine, Pamela Qirko dhe Brunilda Bekteshi. Esmeralda Ndoci përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2016 dhe u emërua në […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Etien Kapo – Prokuroria e Tiranës
KPK Skeda Veting

Skeda e pasurisë së deklaruar – Etien Kapo – Prokuroria e Tiranës

Prokurori i Prokurorisë së Tiranës, Etien Kapo do të përballet të enjten më 12 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i tij i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Genta Tafa Bungo, Lulzim Hamitaj dhe Valbona Sanxhaktari. Etien Kapo e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1999 dhe […]

Përmbyllen konkluzionet përfundimtare në çështjen e Bujar Memisë
Lajme Veting

Përmbyllen konkluzionet përfundimtare në çështjen e Bujar Memisë

Prokurori i Krujës Bujar Memia vijoi edhe të martën më 10 maj me paraqitjen e konkluzioneve përfundimtare duke i përmbyllur ato dhe kërkoi shpalljen absolutisht të pavlefshëm të vendimit të Këshillit të Lartë të Prokurorisë, KLP për shkarkimin e tij nga detyra dhe kthimin e çështjes së vlerësimit disiplinor për rigjykim. Edhe përfaqësuesit e Inspektorit […]

Prokurorja Marsida Frashëri pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: Malton Dibra/ LSA.
KPK Lajme Veting

“Neglizhencë dhe pakujdesi”: Marsida Frashëri jep shpjegime për profesionalizmin

Relatimi nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit për prokuroren e Shkodrës Marsida Frashëri ishte i shkurtër. Gjatë seancës që u zhvillua të martën, relatorja Valbona Sanxhaktari, pjesë e trupës së kryesuar nga Lulzim Hamitaj, me anëtare Genta Tafa Bungo, vuri në dukje se Frashëri nuk kishte asnjë problem në kriterin e pasurisë. Njësoj Sanxhaktari vuri […]

Gjyqtarja Enkeleida Hoxha e shoqeruar nga policia në KPA.
KPA Lajme

Enkeleida Hoxha nuk paraqitet për konkluzionet përfundimtare në KPA

Ish-gjyqtarja e Krujës, Enkeleida Hoxha nuk u paraqit të martën në seancën publike në KPA kur ishte përcaktuar të paraqiteshin konkluzionet përfundimtare lidhur me ankimin e kryer prej saj ndaj vendimit të Këshillit të Lartë Gjyqësor, që e shkarkoi atë nga detyra për lirimin e një të dënuari për vepra të rënda penale. Relatorja e […]