Gjyqtari Emiljano Ruli pas vendimit të shkarkimit nga KPK. Foto:Vladimir Karaj?BIRN
Analiza KPK Veting

ONM kundërshton konkluzionin e KPK për profesionalizmin e Emiljano Rulit

Gjyqtari i Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Tiranë, Emiljano Ruli u shkarkua prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK më 29 korrik 2022, pasi u konkludua se kishte kryer deklarim të pamjaftueshëm për pasurinë. Ai u vlerësua pozitivisht për pastërtinë e figurës, ndërsa gjetjet për shkelje procedurale në gjykimin e disa çështjeve u konsideruan […]

Gjyqtarja Eglantina Mikani pas konfirmimit në detyrë. Foto: Edmond Hoxhaj.
KPK Veting

Eglantina Mikani konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të mërkurën më 26 tetor vendimin për konfirmimin në detyrë të gjyqtares së Korçës, Eglantina Mikani. Gjatë seancës dëgjimore një ditë më parë, Mikani dha shpjegime për balancat negative në disa vite në vlerë totale rreth 1.1 milionë lekë të konstatuara në analizën paraprake, për shkak të përjashtimit […]

Kolegji i Posaçëm i Apelimit gjatë një vendimi.
KPA Veting

Kolegji rrëzon vendimin e KPK për prokuroren Esmeralda Ndoci

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të martën më 25 tetor të rrëzojë vendimarrjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për ndërprerjen e vetingut për prokuroren e Shkodrës, Esmeralda Maillard Ndoci dhe ndalimin e saj për  t’u rikthyer në sistemin e drejtësisë gjatë 15 viteve të ardhshme, për shkak të dorëheqjes nga detyra. KPA […]