Analiza Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Gjyqtarja Alma Brati kaloi vetingun me aftësi “minimale” profesionale

Vendimi i arsyetuar i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit vërejti se deklarata e pasurisë së gjyqtares Brati ishte me pasaktësi që nuk përbënin indicie për dyshime, ndërsa vendimet e saj gjyqësore janë të mbushura me gabime drejtshkrimore dhe me raste u mungon qartësia, duke e klasifikuar atë profesionalisht të aftë por “me nivel minimal kualifikues”.

Analiza Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Prokurorja e Përgjithshme vlerësohet “pranueshëm” në aftësitë profesionale

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ngriti pikëpyetje mbi një masë sigurie arrest me burg të kërkuar nga Prokurorja e Përgjithshme e Përkohshme Arta Marku si dhe me mungesën e hapave për përcaktimin e një metodologjie në emërimet e saj në prokuroritë, por arsyetoi se këto janë “mangësi formale” dhe e cilësoi aftësinë e saj profesionale […]

Analiza Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

KPK përmbysi këmbënguljen e DSIK-së për “papërshtatshmëri” të Ilir Toskës

Vendimi i zbardhur i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit tregon se, me gjithë këmbënguljen e Drejtorisë së Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar se gjykatësi Ilir Toska ishte përfshirë në korrupsion e për rrjedhojë ishte i papërshtatshëm, KPK arriti të dokumentonte të kundërtën, ndërsa vendosi ta konfirmonte Toskën në detyrë.

Analiza Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

Pasuritë e të afërmve të kreut të Gjykatës Kushtetuese ndajnë KPK-në

Zbardhja e vendimit të KPK-së për konfirmimin në detyrë të kreut e Gjykatës Kushtetuese Bashkim Dedja tregon se brenda Komisionit të Pavarur të Kualifikimit ka dy arsyetime të ndryshme për sa i përket mënyrës se si do të cilësohen pasuritë e të afërmve të subjekteve të rivlerësimit të fituara në emigracion. 

Analiza Kolegji i Posaçëm i Apelimit

Veting edhe pas dorëheqjes? KPA e ndarë në qëndrime për rastin “Llalla”

Zbardhja e vendimit për ish-kryeprokurorin Adriatik Llalla tregon se Kolegji i Posaçëm i Apelimit ndau qëndrime të ndryshme nëse duhej kryer apo jo procesi i rivlerësimit edhe pas dhënies së dorëheqjes, duke e lënë të hapur diskutimin për rastet e tjera të ngjashme të gjyqtarëve dhe prokurorëve.