Prokurori Elsion Sadiku gjatë seancës dëgjimore | Foto nga : LSA
Analiza Artikull kryesor Analiza KPA Në Fokus

Ligjshmëria e të ardhurave dhe dorëheqja nga një hetim rrëzuan Elsion Sadikun në KPA

Ankimi i ish-prokurorit u rrëzua nga shumica në KPA, e cila e gjeti atë me deklarim të pamjaftueshëm pasurie dhe cënim të besimit të publikut te drejtësia. Në pakicë relatorja Ina Rama kërkoi konfirmimin në detyrë e Sadikut, duke kundërshtuar qëndrimin e shumicës si për pasurinë dhe për profesionalizmin.  

KPA gjate shqyrtimit te ankimin ndaj prokurores Antoneta Sevdari | Foto : LSA
Analiza Artikull kryesor Analiza Korrupsioni KPA Në Fokus

Vendimi i Kolegjit për Sevdarin: Arrin nivelin e besueshmërisë, por jo atë të bindjes

Kolegji vendosi 4 me 1 për shkarkimin e Antoneta Sevdarit, duke arsyetuar se megjithëse kishte të dhëna të punësimit të bashkëshortit në Greqi dhe Arabinë Saudite, mosvërtetimi i pagimit të tatimeve për të ardhurat e siguruara jashtë vendit e penalizonin subjektin.  

Gjyqtari i Gjykatës së Lartë, Shkëlzen Selimi, gjatë një seance të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK | LSA
Analiza Artikull kryesor Analiza KPA Në Fokus

Kolegji rrëzoi ankesat e Shkëlzen Selimit për shkelje të drejtash nga KPK

Pretendimet e gjyqtarit të shkarkuar të Gjykatës së Lartë, Shkëlzen Selimi se komisioni që vendosi shkarkimin e tij ishte “i njëanshëm” dhe “i ndikuar” u rrëzuan nga KPA. Kolegji gjeti të bazuara akuzat për kontaktet e Selimit me persona të përfshirë në krimin e organizuar.

Prokurori i Prokurorise e Pergjithshme, Arqile Koca, duke dale nga nje seance e Komisionit te Pavarur te Kualifikimit, KPK, i cili ka nisur sot seancen degjimore me te. Koca po kalon ne procesin e rivleresimit kalimtar, i njohur ndryshe si procesi i vettingut, i cili do te hetoje pasurite e tij.		/r/n/r/nProsecutor at the General Prosecutor's Office Arqile Koca, leaves after a hearing session of the Independent Qualification Commission, IQC. Koca is undergoing the process of revaluation, also known as vetting process, that will investigate the assets, figure and personal skills.
Analiza Artikull kryesor ! Artikull kryesor Analiza KPK Në Fokus

KPK: Prokurori Arqile Koça cënoi besimin te drejtësia

Në vendimin e KPK-së për prokurorin e Prokurorisë së Përgjithshme, Arqile Koça, trupi gjykues vendosi t’i konsideronte deklarimet e pasakta dhe të pamjaftueshme në formularin periodik të ILDKPKI, si provë me te njëjtën rëndësi sa dhe deklarimet e pasakta e të pamjaftueshme në deklaratën veting.