Gjyqtari Ilir Mustafaj pas seances ne Komisionin e Pavarur te Kualifikimit. Foto: E. Hoxhaj
KPA Veting

Problemet me financat e ish-gjyqtarit Ilir Mustafaj u thelluan në Kolegj

Katër nga pesë anëtarët e trupës së Kolegjit të Posaçëm të Apelimit që shqyrtoi çështjen e ish-gjyqtarit Ilir Mustafaj e gjetën vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për shkarkimin e tij të drejtë. Sipas vendimit të zbardhur Rezarta Schuetz, Ina Rama, Ardian Hajdari dhe Sokol Çomon, arsyetuan se Mustafaj kishte bërë deklarim të pamjaftueshëm […]

Anetaret e trupes gjykuese te KPA, Albana Shtylla, Natasha Mulaj, Sokol Como, Ardian Hajdari, Rezarta Schuetz, gjate nje seance te Kolegjit te Posacem te Apelimit, KPA, me anetarin e Gjykates Kushtetuese, Besnik Muci, i cili u shkarkua nga detyra per mosjustifikim te pasurise. Muci para disa javesh u dekretua dhe u betua te Presidenti, Ilir Meta si anetar i Kushetetueses./r/n/r/nMembers of the trial panel, Albana Shtylla, Natasha Mulaj, Sokol Como, Ardian Hajdari, Rezarta Schuetz, and Member of the Constitutional Court, Besnik Muci, during a hearing of the Appeal Chamber, KPA, who dismissed the latter from duty for non-justification of his wealth. A few weeks ago Muci was decreed and sworn in by President Ilir Meta as a member of the Constitutional Court.
KPA Veting

Ndryshimi argumenteve të Gentian Liles për arsyen e dorëheqjes nuk e bindën KPA

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi më 23 korrik në mënyrë unanime rrëzimin e ankimit të ish-ndimësit ligjor pranë Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Gjirokastër, Gentian Lile, ndaj vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK për ndëprerjen e procesit të rivlerësimit ndaj tij. Më 9 dhjetor 2020, KPK vendosi të ndërpresë procesin […]

Kreu i Prokurorisë së Matit duke dalë nga seanca dëgjimore në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit | Foto : Edmond Hoxhaj
KPA Veting

Hysni Vata nuk i hetoi plotësisht aksidentet me vdekje në minierat e Bulqizës

Procesi i rivlerësimit për ish-drejtuesin e Prokurorisë së Matit, Hysni Vata ekspozon trajtimin e padrejtë nga ana e organit të akuzës, të minatorëve të dëmtuar dhe të atyre që kanë humbur jetën në aksidentet e përsëritura të ndodhura në minierat e Bulqizës. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK e shkarkoi prokurorin Vata më 9 shtator […]

Kryetarja e Gjykatës Administriave Shkodër, Valbona Seknaj Durraj gjatë një seance të KPK-së mër 03.07.2019 | Foto nga : Edmond Hoxhaj
KPA Veting

Vendimi i KPA: Valbona Seknaj dështoi të rrëzonte problemet me pasurinë

Gjyqtarja e Gjykatës Administrative të Shkodrës, Valbona Seknaj Durraj u shkarkua nga detyra prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, KPK në korrik të vitit 2019, me konkluzionin se kishte kryer deklarim të pasaktë, të pamjaftueshëm e të rremë të pasurive; kishte mungesë të burimeve të ligjshme si dhe kishte kryer veprime fiktivite me qëllim shmangien […]

KPK duke shpallur një vendim | Foto : LSA
KPK Veting

KPK e përfundon vetingun për Tom Dedajn pa një vendim përfundimtar

Tom Dedaj ka qenë subjekt rivlerësimi për shkak të funksionit të tij si prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Dibër dhe për këtë arsye i është nënshtruar procesit të vetingut në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK. Gjatë hetimit administrativ për prokurorin Dedaj, Komisioni ka konstatuar se në ngarkim të këtij subjekti, ish-Prokuroria […]