KPK konfirmon dhe dërgon për inspektim Alkelina Gazideden

Lajme
Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi të konfirmonte në detyrë gjyqtaren Alkelina Gazidede, ndërsa dërgoi për inspektim dy vendime të saj dhe dy vendime të Gjykatës së Lartë.

KPK konfirmon dhe dërgon për inspektim Alkelina Gazideden

Gjyqtarja Alkelina Gazidede gjatë seancës së dytë dëgjimore në KPK. Foto: Vladimir Karaj

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi të konfirmonte në detyrë gjyqtaren Alkelina Gazidede, ndërsa dërgoi për inspektim dy vendime të saj si gjykatëse e Gjykatës Administrative të Apelit dhe dy vendime të Gjykatës së Lartë që i kishin prishur këto vendime.

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, i përbërë nga Suela Zhegu kryesuese, Genta Tafa Bungo relatore dhe Firdes Shuli anëtare, njoftoi të premten se Gazidede do të konfirmohej. Gjyqtarja e Gjykatës Administrative të Apelit u hetua në të tre kriteret. Ndaj saj u zhvilluan dy seanca dëgjimore.

Në një prej seancave KPK vuri në dukje disa probleme të pasurisë, por që u kundërshtuan nga gjyqtarja. Në seancën e dytë gjyqtares iu vunë në dukje dyshimet për njëanshmëri dhe konflikt interesi, të cilat po ashtu ajo i kundërshtoi.

KPK ka vendosur që për dy vendime të Gjykatës së Lartë që kanë prishur dy vendime të Gjykatës Administrative të Apelit për shkak se prania e Gazidedes në trupë në këtë të fundit është cilësuar si njëanshmëri, të dërgohen për inspektim.

Gazidede e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 1996 dhe ka punuar për më shumë se një dekadë në Gjykatën e Tiranës. Ajo u emërua gjyqtare në Gjykatën Administrative të Apelit në nëntor 2013 me dekret të Presidentit të Republikës.