KPK konfirmon në detyrë prokurorin Julian Çafka
KPK Lajme Vendi

KPK konfirmon në detyrë prokurorin Julian Çafka

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi në mënyrë unanime të lërë në detyrë prokurorin e Gjirokastrës, Julian Çafka dhe të transferojë për inspektim në ILD dy çështje të hetuara prej tij.

Prokurori Julian Çafka në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit në Tiranë më 14 shtator 2021. Foto: BIRN

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të martën vendimin për konfirmimin në detyrë të prokurorit të Gjirokastrës, Julian Çafka.

Ndërkohë, KPK ka vendosur të transferojë pranë Inspektorit të Lartë të Drejtësisë dy çështje të hetuara prej prokurorit Çafka në vitet 2018 dhe 2019 , për “inspektim të shkaqeve që mund të përbëjnë shkelje disiplinore”.

Gjatë seancës dëgjimore të premten më 10 shtator, Komisioni evidentoi disa çështje të denoncuara nga publiku ku janë konstatuar mangësi në hetimet e kryera nga drejtuesi i Prokurorisë së Gjirokastrës. Çafka dha shpjegime lidhur me dy çështjet e hetuara prej tij, të verifikuara në kuadër të dyshimeve të ngritura nga DSIK për veprime korruptive. Ndërkohë, nuk u relatuan probleme domethënëse në kriterin e pasurisë.

Procesi i vetingut për prokurorin Çafka u krye nga trupa gjyqësore e kryesuar nga Etleda Çiftja, me relatore Brundilda Bekteshin dhe anëtar Roland Ilian.

Çafka e ka filluar karrierën në Prokurorinë e Sarandës në vitin 2008. Në vitin 2013 ai është transferuar në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Gjirokastër ku aktualisht është komanduar në funksionin e drejtuesit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *