KPK konfirmon Papajorgjin, kandidate për në Gjykatë Kushtetuese

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit Lajme
Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konfirmoi në detyrë këshilltaren ligjore, kandidate për në Gjykatë Kushtetuese Fiona Papajorgji. Ajo është kandidatja e dytë për anëtare në këtë gjykatë që konfirmohet në detyrë.

KPK konfirmon Papajorgjin, kandidate për në Gjykatë Kushtetuese

KPK konfirmon Papajorgjin, kandidate për në Gjykatë Kushtetuese
Këshilltarja ligjore, Fiona Papajorgji përballë Komisionit të Pavarur të Kualifikimit. Foto: E.Hoxhaj

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konfirmoi në seancën e të hënës Fiona Papajorgjin. Papajorgji e cila deri tani ka shërbyer si këshilltare ligjore pranë Gjykatës Kushtetuese është kandidate për një vend në këtë gjykatë, e cila pritet të ringrihet nga e para, pasi shkarkimet nga procesi i vetingut dhe dorëheqjet e lanë atë vetëm me dy anëtarë.

Treshja gjykuese që shqyrtoi rastin e Papajorgjit përbëhej nga Brunilda Bekteshi si kryesuese, Roland Ilia relator dhe Olsi Komici anëtar,  ndërsa vëzhgues ndërkombëtar ishte Theo Jacobs.

Vlerësimi i këshilltares ligjore pranë Gjykatës Kushtuetuese, e emëruar në këtë institucion me datë 5 shtator 2011, u krye në të tre kriteret, atë të deklarimit të pasurisë, pastërtisë së figurës dhe profesionalizmit.

Gjatë seancës dëgjimore relatori tha se Inspektoriati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesit, ILDKPKI kishte dorëzuar një raport negativ për Papajorgjin, duke e cilësuar atë të pasaktë dhe pa dokumentacionet e nevojshme, por me burime të ligjshme.

Sipas ILDKPKI-së dhe KPK-së Papajorgji duhej të paraqiste dokumente në lidhje me një shumë të përfituar si bursë nga Bashkimi Evropian në vlerën e 35 mijë eurove e cila kishte shërbyer për investime të tjera. Subjekti tha gjatë seancës dëgjimore se po priste ende mbërritjen e dokumenteve me vula apostile dhe se vonesat kishin ardhur për shkak të kohës që kishte kaluar.

Papajorgji nuk pati probleme sa i përket kriterit të figurës dhe profesionalizmit.