Anëtarët e KPA, Mimoza Tasi, Albana Shtylla, Natasha Mulaj, Sokol Çomo dhe Rezarta Schuetz. Foto: Nensi Bogdani/ BIRN.
Analiza KPA Veting

KPA rrëzon ankimin e Gjovalin Përnocës dhe lë në fuqi shkarkimin e tij

Ish-gjyqtari i ish-Gjykatës së Apelit për Krimet e Rënda, Gjovalin Përnoca u shkarkua nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK, më 13 shtator 2019, pasi u konkludua se kishte pamundësi financiare për blerjen e një vile në Tiranë, një shtëpie pushimi në Golem dhe për krijimin e një depozite 3.2 milionë lekë. Sipas trupit gjykues, […]

Trupa e Kolegjit të Posaçëm të Apelimit gjatë një procesi. Foto: Nensi Bogdani/ BIRN.
Analiza KPA Veting

Dhurata Haveri dështoi të përmbyste në KPA balancën negative për pasuritë

Ish-gjyqtarja e Apelit të Krimeve të Rënda, Dhurata Haveri arriti të bindë Kolegjin e Posaçëm të Apelimit për një pjesë të burimeve financiare që kishin shërbyer për krijimin e dy pasurive, por nuk arriti të përmbysë gjithë balancën negative, ç’ka solli largimin e saj përfundimtar nga sistemi i drejtësisë. Në vendimin e arsyetuar të KPA-së […]

Foto ilustruese e KPA
KPA Lajme Veting

KPA mbyll shqyrtimin gjyqësor për ankimin e Dhurata Haverit

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA vendosi të premten më 4 mars të pranojë si provë dëshminë e të afërmit të gjyqtares së ish-Gjykatës së Apelit për Krime të Rënda, Dhurata Haveri dhe dokumentet e dorëzua prej tij; refuzoi administrimin e disa dokumenteve të dorëzuara më parë prej subjektit; si dhe i dha fund shqyrtimit […]

Gjyqtarja e Apelit për Krime të Rënda, Dhurata Haveri dhe avokatja e saj në seanën dëgjimore të 24 korrikut 2019.
KPA Lajme Veting

KPA dëgjon dëshmitarin e thirrur nga Dhurata Haveri për të sqaruar një hua

Kolegji i Posaçëm i Apelimit, KPA dëgjoi të premten deklarimet e huadhënësit të gjyqtares së ish-Gjykatës së Apelit për Krime të Rënda, Dhurata Haveri për blerjen e një apartamenti në Shkodër në vitin 2011, i thirrur në cilësinë e dëshmitarit. Kryesuesi i trupës gjykuese, Sokol Çomo sqaroi se marrja e kësaj dëshmie ishte një prej […]