Gjyqtari Ramazan Avdiu në KPK | Foto : Edmond Hoxhaj
Analiza KPA

KPA la në fuqi shkarkimin, por rrëzoi ‘cënimin e besimit’ për gjyqtarin Avdiu

Gjyqtari i Elbasanit, Ramazan Avdiu u shkarkua nga detyra më 6 maj 2021, pasi Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK arriti në përfundimin se kishte kryer deklarim të pasaktë dhe të pamjaftueshëm për pasurinë, si dhe se kishte cënuar besimin e publikut tek sistemi i drejtësisë në disa transaksione huadhënie nga ana e tij me […]

Seanca ndaj prokurorit Mustafa Turku në KPK | Foto nga: Vladimir Karaj
KPK Lajme Veting

Prokurori Mustafa Turku jep shpjegime për pasurinë dhe qëndrimin në lirimin e Viktor Ymerit

Prokurori Mustafa Turku u përball të martën në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit me një sërë pyetjesh mbi mungesën sipas KPK të burimeve të ligjshme për pasurinë e krijuar prej tij që prej vitit 1993. Nga relatimi në seancë Turku ishte gjetur me bilance negative prej disa qindra mijë lekësh deri në vitin 2003 dhe […]

Gjyqtari Taulant Tafa pas seancës dëgjimore në KPK. Foto: BIRN.
Analiza KPK

KPK me dy vlerësime për gjyqtarin Taulant Tafa

Gjyqtari i Elbasanit, Taulant Tafa u shkarkua nga detyra prej Komisionit të Pavarur të Kualifikimit më 24 prill 2023, pasi u konkludua se kishte kryer deklarim të pamjaftueshëm për pasurinë dhe rezultoi me bilanc negativ në vlerë të madhe. Gjetjet në kriterin e pastërtisë së figurës dhe aspektit profesional u trajtuan në vlerësimin tërësor, në […]

Gjyqtarja Matilda Fetau pas shpalljes së vendimit, Foto:Edmond Hoxhaj.
KPK Lajme

Gjyqtarja Matilda Fetau konfirmohet në detyrë

Gjyqtarja e Gjykatës së Elbasanit, Matilda Fetau u përball të hënën më 29 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, KPK kur gjatë seancës dëgjimore u relatuan raporte pozitive për pasurinë dhe pastërtinë e figurës, ndërsa në aspektin profesional u evidentuan gjetje vetëm për dy çështje të denoncuara nga publiku, për të cilat ajo dha […]

Skeda e pasurisë së deklaruar – Matilda Fetau – Gjykata e Elbasanit
KPK Skeda

Skeda e pasurisë së deklaruar – Matilda Fetau – Gjykata e Elbasanit

Matilda Fetau, gjyqtare pranë Gjykatës së Elbasanit, do të përballet të hënën më 29 maj me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit. Procesi i saj i vetingut po kryhet nga trupa e përbërë nga Roland Ilia, Genta Tafa Bungo dhe Suela Zhegu. Matilda Fetau përfundoi studimet në Shkollën e Magjistraturës në vitin 2015 dhe pas një […]